banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Tahir Hoca, Şanlıurfa ve Şanlıurfalılar için Rektör olmalı

Bilindiği gibi; ekseriyetle dışarıdan gelen Rektörlerin Üniversiteyi tanıyıp çalışanlarla uyum sağlaması en az 2 yılını alıyor. Zaten Rektörlük süresi 4 yıl. Geriye kalıyor 2 yıl, ki o sürede de pek bir şey yapamıyorlar. Yine olan Şanlıurfa'ya ve Urfalıya oluyor. Prof.Dr. Tahir Güllüoğlu ile bu yıllar heba olmayacak. Dolayısıyla kazanan Urfa olacak. 

ŞANLIURFA BU ŞANSI KAÇIRMAMALI

Rektör Yardımcısı iken, bir Öğretim Görevlisinin haftanın son günü görev almadığı için öğrencilerin 2 dersi aynı gün ve saate gelerek çakışan bir yanlışın düzeltilmesini sağlayarak öğrencilerin sene kaybının önüne geçtiğini hatırlatan Şanlıurfalılar, “Yaklaşan Rektörlük sürecinde Şanlıurfa'da konuşulmaya başlanan isimlerin başında Prof.Dr. Tahir Güllüoglu gelmeye başladı. Öğretim Üyeliğinden Profesörlüğe uzanan kariyerinde, hem akademik hemde yönetim kadrosunda aldığı görevler dolayısıyla, Üniversitenin işleyişine de hâkim olan Prof.Dr. Tahir Güllüoglu ile Harran Üniversitesi eğitimde de daha hızlı ivme kazanabilir. Şanlıurfa bu şansı kaçırmamalı” diyerek hem Cumhurbaşkanlığına, hem Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanlığına ve hemde Prof.Dr. Tahir Güllüoğlu’na çağrıda bulundular.

ÇALIŞMALARIYLA ÖN PLANA ÇIKAN BİR AKADEMİSYENDİR

Peki Prof.Dr. Tahir Güllüoğlu bu göreve yetkin mi, Gelin hep birlikte bakalım;
Urfalı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır. Güllüoğlu; Urfa'nın Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadele ve akabinde Şanlı unvanını almasına yol açan Kurtuluş Savaşında büyük desteği olan 12'lerden Güllüzade Osman Efendinin torunudur. Hemen herkesin bildiği gibi, dürüst, çalışkan, dindar ve işinin ehli biridir.
Urfalı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesidir. Harran Üniversitesinde Genel Sekreterlik görevinin ardından, 2020 yılında Rektör Yardımcılığı görevine getirildi.
Başarılarla dolu bir akademik kariyerine sahip olan Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı, Fizik Elektromanyetizma, Atom, Molekül ve Lazer Fiziği, Matematiksel Fizik alanındaki çalışmalarıyla ön plana çıkan bir akademisyendir.

Rektörlük seçiminin ortaya çıkmasıyla Şanlıurfalıların geneli tarafından kabul gören Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, tarihin ve memleketinin kendisine yüklediği bu misyondan kaçamaz. 'Sırf Urfalı diye de Rektör olması gerekiyor' tezi de Şanlıurfalılar arasında konuşulmuyor. Akademik kariyeri, mazisi de bu görev için elverişli olduğunu, görevini hakkıyla yapan, dürüst, çalışkan bir öz Urfalı Prof.Dr. Tahir Güllüoğlu’nun mutlaka Rektör olarak göreve getirilmesini arzi ediyor ve Cumhurbaşkanımızdan, YÖK’ten taleb ediyor. 
Dedesi Güllüzade Osman Efendi, nasılki Urfa için canını verdiyse, şimdi de Urfa için Tahir Hocanın öne çıkması, tabiri caizse elini taşın altına atması bu memleketin kendisinden beklentisidir.

Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu Kimdir?

İlkokul ve Lise eğitimini tamamlamasının ardından, 1987 yılında başladığı Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde yaptığı “Kadmiyum(11) ve Nikel(11)li Kinoksalin Tetrasiyanonikel komplekslerin İngrared ve Raman Spektroskopileri inceleme” Tezi ile 1991 yılında mezun oldu.
1991 ile 1995 yılları arasında, Yüksek Lisans Tezini yine Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde yaptı. Yüksek Lisans Tezini ise, Kadmiyum(11) ve nikel(11)li Kinoksalin Tetrasiyanonikel Komplekslerin İngrared ve Raman Spektroskopileri ile incelemesi konusunda yaptı.
1993 yılında; Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümünde Araştırma Görevlisi oldu. Yüksek Lisans tezini bitirmesinin ardından Doktora için kolları sıvayan Güllüoğlu, 1995’te başladığı Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Kadmiyum(11) ve Nikel(11)li Kinoksalin Tetrasiyanonikel Komplekslerin İngrared ve Raman Spektroskopileri ile incelemesi tezi ile 2000 yılında mezun oldu.
2000 yılında başarılı bir Akademik yıl geçiren Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüğoğlu, Gazi Üniversitesi Kırşehir Fen-Edebiyat Fakültesinde Yardımcı Doçent olarak görevine devam etti.
2006 yılında; Ahi Evran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü bölümünde Yardımcı Doçentlik görevine devam etti.
2006 yılına kadar geçirdiği başarılı akademik yılların ardından memleketine hizmet için 2015 yılında Şanlıurfa’ya geldi. Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde Doçentlik görevine başladı. Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi öğrencileri ve şehrin insanlarına faydalı çalışmalara imza atan Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, 2015’ten 2020 yılına kadar yaptığı çalışmaların ardından “Profesör” unvanını aldı.
Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Nacar’ın Ankara’da bir göreve atanması nedeniyle 2017 yılında Genel Sekreterlik görevine Doç. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu getirildi.
2020 yılında Harran Üniversitesinde Rektör Yardımcılığına getirildi. Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, şu an Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde görevine devam etmektedir.

Bilindiği gibi; Şanlıurfa Harran Üniversitesinde Urfalı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Rektör’ün “istifa et” baskısına gerekçesini bilmeden istifa etmeyeceğini belirtmesi üzerine, sebepsiz olarak Rektör tarafından görevinden alınmışı. 
“Harran Üniversitesinde Urfalı bürokrat kıyımı mı yapılıyor” düşüncesinin akıllara geldiği şu sıralarda, Urfalı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun göreve başladığı zaman göreve gelen diğer Urfalı Bürokratlara da görevden el çektirildiği gibi, yine Rektör Çelik tarafından Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Baş Hekimi Doç. Dr. Ahmet Güzelçiçek’i de 2 defa Baş Hekimlik görevinden almış ancak, STK’ların baskısı üzerine geri adım atarak yeniden görevine iade etmişti.
Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi olan Urfalı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, 2020 yılı Nisan ayında Genel Sekreterlik görevinden Rektör Yardımcılığı görevine atanmıştı.
Başarılı bir akademik geçmişi olan Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı, Fizik Elektromanyetizma, Atom, Molekül ve Lazer Fiziği, Matematiksel Fizik alanındaki çalışmalarıyla ön plana çıkan bir akademisyendir.
Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Rektör Yardımcılığı görevine, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddesi ile Akademik Teşkilat Yönetmeliği'nin 4. maddesi gereğince ataması yapılmıştı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.