banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

SPARK Tarafından Eğitilen 870 Suriyeliye Mezuniyet Belgesi Verilecek

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Mezuniyet Töreni ile Yerel Tohumların Geri Kazanımı eğitimi alan 160 kişiye ve mantar yetiştiriciliği, süt ürünleri üreticiliği, tavuk besiciliği ve seracılık alanında eğitimi alan 700 öğrenciye sertifikaları verilecek.

Mezuniyet töreni, Osmanbey Kampusu Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Hüseyin Apan Konferans Salonunda bugün 14:30- 17:30 saatleri arasında gerçekleşecektir. katılımcıların farklı proje ve politika alanlarında fikir alışverişi yapmalarına ve aynı zamanda Suriye’li öğrencilerin başarılarını kutlamalarına vesile olacak. Programın başlıca katılımcıları arasında yüksek eğitim ve girişimcilik gelişimi konusunda uzmanlaşmış proje ortakları, akademisyenler ve kursiyerler bulunmaktadır. Mezuniyet Töreni Hakkında Al Fakhoora desteği, Harran Üniversitesi ve SPARK ortaklığıyla, 2018-2019 akademik yılı kapsamında 860 kursiyer eğitim almıştır. Meslek edindirmeye yönelik ve özellikle tarım endüstrisine giriş derslerini kapsayan bu program öğrencileri modern yöntemlerle donatmıştır. Tarım alanındaki meslek edindirme kurslarının temel amacı, öğrencileri kurs süresinin ötesine geçecek teknik yetkinliklerle donatmak, kursiyerleri iş hayatına geçişte güçlendirmek, ve bölge tarım sektörünü geliştirmek olarak sıralanabilir. Mezuniyet töreni sırasında, Harran Üniversitesi ve SPARK 700 öğrenciye mantar yetiştiriciliği, süt ürünleri üreticiliği, tavuk besiciliği ve seracılık alanında sertifikalarını dağıtacaktır. Tarımsal meslek edindirme kursları önümüzdeki dönemde de 160 Suriyeli kursiyerin Yerel Tohumların Geri Kazanımı eğitimi ile devam edecektir. Tören, aynı zamanda TOMER işbirliği ile yürütülen İş İngilizcesi kursiyerlerinin mezuniyetlerini de kapsayacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.