banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Pamuk eller cebe değil okula!

 “Pamuk Eller Okula’’  Proje kapsamında çalışmalar yapılarak okula hiç gitmeyen veya devam edemeyen kız ve erkek çocuklarını tekrar okula kazandırmak için öğretmenler velilerle tek tek görüşerek ikna ediyorlar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ASUTAY katıldığı çalışmada, okula gitmediği belirlenen çocukların aileleri ile görüşüp onları yeniden okulla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Çocukların eğitimden yoksun kalmamaları için ellerinden gelen gayreti göstermeye çalışan öğretmenlere teşekkür ettiğini belirten ASUTAY: “Onlarca aile ikna edilerek çocuklarımızın eğitim hayatlarına devam etmelerini sağladık." dedi.

Yakacık okul müdür yardımcısı Meryem ÖZEL yaptığı açıklamada: “Pamuk Eller Okula’’ projesi kapsamında okula devam etmeyen öğrencilerimizi okula kazandırmak için böyle bir projeye başvurduk. Önce okula gitmeyen öğrencilerimizi tespit ettik, veli ziyaretleri ile bu işe başladık yaşadıkları hayatın içinden resimlerle, afişler ve broşürler bastırdık ve bunlarla birlikte velilere ulaştık. Çok güzel tepkilerle karşılaştık. Ziyaretlerin bir tek öğrenci kalmayıncaya kadar devam edeceğini ifade etti. Yakacık Okul Müdürü Metin DEĞİRMENCİ yaptığı açıklamada: "Biz çocuklarımızın geleceğini ülkenin geleceği olarak benimsiyoruz bu nedenle neler yapabiliriz diye düşündük. Bunun için velilerde farkındalık yaratmak için böyle bir proje yaptık çok güzel sonuçlar aldık umarım bundan sonra veliler daha duyarlı olur ve devamsızlığın önüne geçmiş oluruz." dedi.

Harran Kaymakamı Sayın Temel AYCA ise yaptığı açıklamada: “Harran’daki eğitimin en önemli sorunu ovanın tarım ovası olmasıdır. Bu nedenle eğitimdeki başarıyı yükseltmek istersek el ele vererek hep beraber bir şeyler yapmamız gerek. Yakacık okulu öğretmenlerinin yapmış olduğu projeyi çok anlamlı buluyorum. Böylece devamsızlığın en aza indirilmesinde katkısı olacaktır. Öğretmenlerimizi bu çalışmalarından dolayı kutluyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.