banner2
Öne Çıkanlar teog news futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Trendyol 1. Lig doğayla uyumlu

Rektör Neden Atanmıyor, Harran Üniversitesi Sahipsiz mi?


Konu ile ilgili Urfa Düşünce Platformu’ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi;
“Neredeyse 2 Buçuk milyon nüfusa sahip Şanlıurfa’nın tek üniversitesi olan Harran Üniversitesinde 27 Aralık’ta mevcut rektörün görev süresi dolmasına rağmen yeni rektörün atanmaması kurum işleyişine zarar vermektedir ve kurumsal işleyişi aksatmaktadır.
Bununla birlikte Şehrimizin siyasetçilerinin kılını kıpırdatmamasını hayretle izliyoruz. Yine bu şehrin STK’ları da sessiz kalmalarına anlam veremiyoruz. Herkesin sessizliğe gömüldüğü bir ortamda güzide eğitim kurumumuzdaki başıboşluğu kabul etmediğimizi belirmek ve bir an önce kuruma yeni rektörün atanması için YÖK Başkanı Sayın Erol Özvar ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunuyoruz.
İktidarın eksikliklerini gündeme getirerek gidermeye yönelik muhalefet yapması gereken muhalefet partilerinin de bu süreçte sessiz kalmalarını hayretle izliyoruz”
Urfa Düşünce Platformu, 4 yıl önce 30 bin öğrenci sayısına ulaşan üniversitenin bugün bu sayısının çok gerisine düşmesini de eleştirerek, “Harran Üniversitesi ile kurulan, hattan ondan yıllar sonra kurulan Üniversitelerin öğrenci sayıları neredeyse 100 binlere ulaşırken bu şehirde bulunan tek üniversitenin Suriyeli öğrencilerle birlikte 26 bin civarında olması bu şehir için ayıp olarak yeter de artar” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.