Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_cnh91aem2jhgnb0g2s055a60n6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Protokol İmzalandı! Tanıtım ve İş Birliği Yapılacak haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Protokol İmzalandı! Tanıtım ve İş Birliği Yapılacak


Yurt dışında Yabancı Öğrenci Kabul Sınavlarının Millî Eğitim Bakanlığına bağlı 68 okul ve kurumda yapılabilmesine ilişkin iş birliği protokolü, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demir'in katılımı ile imzalandı.
Harran Üniversitesi ve Millî Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü, Harran Üniversitesi’nde ve Türkiye’deki farklı üniversitelerde öğrenim görmek isteyen öğrencilerin girecekleri Harran Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavının (Harran YÖS) yurt dışında Bakanlığa bağlı temsilcilikler ile iş birliği içerisinde yapılmasını kapsıyor. Böylelikle Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünün koordinesinde gerçekleşecek uygulamayla Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavlarında Milli Eğitim Bakanlığının sınav merkezleri ve personelinden azami derecede istifade edilebilecek.
Ayrıca Üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarına uluslararası öğrenci başvuru ve değerlendirme işlemlerinde izlenecek ortak ilke ve esasların düzenlenmesi, Türkiye’deki eğitim seçeneklerinin etkin biçimde tanıtılması ve Türkiye’ye olan akademik ilginin arttırılması ve Türk üniversitelerinde uluslararası öğrenci sayısının arttırılması açısından protokol büyük önem taşıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.