banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Suruç Sanlıurfa Haberleri Yolbaşı

Kadınların Statüsünü Yükseltecek Merkez


 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Yerel Destek Merkezi Açılış Törenine katıldı.

 

Açılış törenine Vali Nuri Okutan’ın yanı sıra eşi Demet Okutan, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Harran Üniversitesi Rektörü İ Halil Mutlu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Açılış öncesi bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Şanlıurfa’nın her gün gelişen bir şehir olduğunu söyleyerek, “Şanlıurfa’ya zaman zaman gelenler kentteki baş döndürücü değişimi bize aktarıyorlar. Türkiye’nin geleceğinde umut vaat eden, insana heyecan veren bir şehir Şanlıurfa. Bu şehirde hemen her alanda; sanayi alanında, ticarette, kültür ve turizmde, tarım alanında çok güzel çalışmalar yapılıyor. Daha fazla yapılmak durumunda. Ama burada hanımları üretici konuma getirmeden, hanımları devreye koymadan bu çalışmaların çok uzun sürmesi ve kalıcı olmasıyla ilgili olarak şüphelerimiz var.  Dünyanın her yerinde böyle hanımları devreye koymadığınız müddetçe bunun kalıcı, uzun soluklu ve toplumun her katmanına yayılması mümkün olmuyor. Dolayısıyla biz de Şanlıurfa Valiliği olarak kadın kültür merkezlerimiz, halk eğitim merkezimizin çalışmalarıyla, SODES çalışmalarıyla kadınlarımızı olabildiğince desteklemeye çalışıyoruz. Belediyemizin, üniversitemizin kadınlara yönelik çalışmaları var. GAP İdaresi baştan beri kadınlarımıza yönelik projelerle destek olan bir kurumumuz. Burada da hem Şanlıurfa’mızı hem bölgeyi ilgilendiren hanımlarımızın daha fazla gerek proje düzeyinde gerek uygulama düzeyinde ekonomide, ilin kalkınmasında, gelişmesinde daha fazla yer almasına sebep olabilecek, böyle bir uygulama merkezinin açılıyor olması bizim için büyük bir kazanç. Başta GAP İdaresi Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, merkezin bulduğun mekanın küçüklüğüne ragmen anlamının büyük olduğunu söyledi. Şanlıurfa’Da ilk defa Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz ile birlikte 30 ili kapsayan bir proje yürüttüklerini belirten Karahocagil, “Bu projenin merkezi Şanlıurfa. Burası 9 ilden fazla ili kapsayan bir bölgeye hizmet verecek. Trabzon ve Van’da da ofislerimiz olacak. Ama bütün proje merkez olarak Şanlıurfa’dan yürütülecek. Şanlıurfa böyle bir misyonu yüklenmiş durumda. Bu projenin başarılı olmasını diliyorum. İnşallah gerçekten güzel bir çalışma olacak. Kadına yönelik sivil toplum kuruluşlarının kapasitesini yükselteceğiz. Ayrıca hibe programları ile proje kapasitelerini de yükselteceğiz” şeklinde konuştu.

 

Proje Lideri Zeliha Ünaldı da proje ve merkez ile ilgili bilgi verdi. Ünaldı, Projemiz, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde uygulanıyor. Amacımız kamunun kadına erişimi kadının da kamu hizmetlerine erişimini sağlamak. Sivil toplum örgütlerine bu kapsamda eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermek. Proje hazırlamarına katkıda bulunmak. Trabzon ve Van’dan sonra kurulan bu merkezimiz kadın ve kadına yönelik sivil toplum kuruluşlarına destek vermek üzere kuruldu.  Sivil toplum merkezlerinin Şanlıurfa’da ve bölgede kadının statüsünü artırmak ve birlikte hareket etmeyi amaçlıyoruz.

 

Konuşmaların ardından Vali Nuri Okutan ve Eşi Demet Okutan ile GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Harran Üniversitesi Rektörü İ Halil Mutlu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri merkezin açılışını yaptı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.