banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

HRÜ Öğrencilerinin Üç Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

Bir süre önce TÜBİTAK, 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2021 Yılı 1. Dönem Çağrısına çıkmıştı. Ülkemizdeki tüm yükseköğrenim kurumlarına yönelik hazırlanan program çerçevesinde yapılan çalışmalar tamamlanarak program için gereken başvurular yapıldı. TÜBİTAK’a tüm üniversitelerin sundukları projeler değerlendirildi. Sürecin sonunda ise 118 üniversitenin projeleri destek almaya hak kazandı. Bu kapsamda Harran Üniversitesi öğrencilerinin sunduğu beş projeden üçünün desteklenmesine karar verildi.
TÜBİTAK tarafından, Fen-Edebiyat Fakültesi Molüküler Biyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ebru Uyar danışmanlığında Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü öğrencisi İpek Bolik  “Biyosürfaktan Üreten Mayaların İzolasyonu, Taranması ve Moleküler Tanılaması” projesi ile Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin Bulut danışmanlığında Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğrencisi Semra Yaman “Harran Üniversitesi Sosyal Platform Kuşağı” projesiyle ve Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Pınar Küce Çevik danışmanlığında Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü öğrencisi Şükriye Alp “Kimyasal Ve Yeşil Sentez Yoluyla Elde Edilen ZnO Nanopartiküllerin Karakterizasyonu ve Antimikrobiyal Aktivitelerinin Belirlenmesi” projeleri, TÜBİTAK 2209 A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında desteklenmeye layık görüldü.
Üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans ve lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik amaçlı hazırlanan program kapsamında desteklenmeye hak kazanan öğrenci arkadaşları ve danışman hocaları tebrik ediyoruz.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.