banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Sanlıurfa Haberleri

Hattat Behçet Arabi İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerimiz Avrupa’da!


Hattat Behçet Arabi İmam hatip Ortaokulu öğretmenlerinden Bilal Altun tarafından hazırlanan Eğitim Mültecilerinde Hakkı ve Biraz Empati isimli Erasmus + projesi kapsamında düzenlenen avrupa gezisinin bu kez durağı Bulgaristan oldu.
Okulun öğretmenlerinden Bilal Altun ve Erkan Baldemir eşliğinde öğrencilerinden Muhammed Uzunkol, Hasan Şimşek, Burak Toprak ve Halil Arıcı Bulgaristan’ın Dobrıch kentinde 24/11/2019 ve 30/11/2019 tarihleri arasında yapılan çalışmalara katıldılar
Başta Bulgaristan olmak üzere Yunanistan, Polonya, Romanya ve İtalya ülkelerinden toplam 12 öğretmen ve 24 öğrencinin katılığı programa katılan Hattat Behçet Arabi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, farklı kültürden ve toplumdan gelen öğrenciler ile kültürel etkinlikler ve sosyal faaliyetler yaparak empati yetenekleri geliştirdiler. Avrupa kültürünü daha yakından tanıma fırsatı elde eden öğrenciler aynı zamanda dil becerileri de geliştirdiler.
Urfa’dan giden Öğretmenlerimiz, Avrupalı meslektaşlarına mülteci öğrencilerin eğitiminde karşılaşılan sorunları anlatacak ve gerçek hayat hikayelerini Avrupalı meslektaşlarına anlatarak bu konu hakkında farkındalık oluşturdular.
AB ülkelerindeki eğitim sistemleri incelenerek AB ülkelerindeki mültecilerin eğitim sistemine entegrasyonu hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Etkinlikler, düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.