banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Batman Üniversitesinden başarılı öğrencilere tebrik

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2015-2016 üniversite giriş sınavlarında almış oldukları puanlarla Batman Üniversitesi senato toplantısında, fakültelerine birincilikle yerleşen öğrencilere, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç tarafından kutlama mektubu gönderildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç mektubunda başarılı öğrencileri tebrik ederek,  başarıda büyük emeği olan ailelere teşekkür etti. Senato toplantısı öncesinde Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam öğrencileri tebrik ederek başarı dileklerinde bulundu.

Batman Üniversitesi’ni birincilikle tercih eden öğrencilerden Adil Eyican ve İbrahim Şenkal, YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç’ın kutlama mektubunu, Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Aydın Durmuş ve Prof. Dr. Ziraddin Mammadov’un elinden aldı.

Batman Üniversitesi’ni birincilikle tercih eden öğrenciler şu şekilde açıklandı:

- Adil Eyican (Fen-edebiyat fakültesi Türk Dili Edebiyatı 430 puan, tercih sırası: 1

- İbrahim Şenkal (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi- Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 329.95, tercih sırası: 15

- Edip Cihangir (Mühendislik Mimarlık Fakültesi- İnşaat Mühendisliği 395 puan, tercih sırası: 1

- Ramazan Karadağ (Teknoloji Fakültesi-Enerji Sistemleri Mühendisliği, 273.94 puan, tercih sırası:1

- Evren Aslan (Güzel Sanatlar Fakültesi- Sinema ve Televizyon, 416 puan tercih sırası:2

Kutlama mektubunu aldıktan sonra konuşan Adil Eycan, “Şu anda Milli Eğitim'de Türkçe Öğretmeni olarak görev yapıyorum. Sınavın zorluğundan yakınan ve çalışma hevesinden yoksun kalan gençlere bir şeyler gösterebilmek için, 8 yıl aradan sonra tekrar sınava girerek Batman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı bölümünü, aldığım 430 puanla birinci sırada tercih ettim. Yapmış olduğum davranış umarım gençlerimize örnek olur.” dedi. 

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.