banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Başkan Güvenç, koltuğunu devretti VİDEO

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen devir teslimde, Türk Telekom Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi İrem Doğan, başkan koltuğuna oturmanın heyecanını yaşadı.

 

8. Sınıf Öğrencisi İrem Doğan’ın İlk Talimatı; Yeşil Alan ve Parkların Arttırılması Oldu

 

         Okul Müdürü Mustafa Fırat ve Sınıf Öğretmeni Kadriye Sözen ile Başkanlık makamına gelen İrem Doğan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yeşil alanların, park alanları ve oyun alanlarının arttırılması şeklinde ilk talimatını verdi.

 

         Makam koltuğunda oturan İrem Doğan, tüketim çağında olduklarını ve doğal kaynakların korunması için herkesin gayret göstermesini isteyerek, makamda bulunan ilgili müdürlere yeşil alanların, oyun alanlarının ve parkların arttırılması talimatını verdi.

 

         Başkan İrem Doğan, sürdürdüğü konuşmasında; “Bereketli topraklar üzerinde bulunan Şanlıurfa’mız hızla gelişiyor. Bundan dolayı yaşanan konut ve trafik sorununu çözeceğim.  Çocuklara iyi bir gelecek sunmak için çalışacağım. çocukların ölmediği, savaşsız bir gelecek temennisinde bulunuyorum” dedi.

 

Başkan Güvenç, Çocuklarımızın İstekleri Hepimizin Ortak Arzusudur

 

         23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mutluluğunu dile getiren Başkanı Güvenç, “Güzel, güçlü,  barış içinde yaşadığımız, büyük bir ülkenin vatandaşları olarak, kutlayacağımız nice bayramların gelmesini diliyorum. Gelenek olduğundan dolayı çocuklarımız bugün valilerimizin Belediye Başkanlarımızın makamlarına oturuyorlar. Ziyaret edip kendi dünyalarının bakış açısını yansıtıyorlar. Ama görüyorsunuz ki, talep ettikleri arzuladıkları istekler hepimizin ortak arzusudur. Konut sorunu, trafik sorunu, daha yeşil ve parkları olan bir Şanlıurfa isteniyor. Bizde bunun için bu işe soyunduk. Bunun için gayret ediyoruz. Bütün imkanlarımızı çocuklarımızın daha mutlu yaşayacağı, daha yaşanılabilir şartlara ve çevreye haiz bir Şanlıurfa oluşturmaktır. Bu gayretle çalışacağız. Bir kere daha çocuklarımız kutluyorum. 76 Milyon milletimizi kutluyorum.  Şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Gazilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Başkan Güvenç, “ Farklılıklarımız Düşmanlık Değil, Zenginliğimizdir”

 

       Türkiye’nin ve bu coğrafyanın bugünlere kolay gelmediğini çok büyük mücadelelerle nice canlar feda edilerek özgürlüğün hediye edildiğini söyleyen Başkan Güvenç, “Bize bağımsızlık hediye edilmiştir. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Hürriyetimizin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Birleşmemiz, kaynaşmamız, hoş görülü olmamız, birbirimizi kucaklamamız ve birbirimize saygı göstermemiz gerekiyor. Farklılıklarımız düşmanlık değil, zenginliğimizdir. Biz bu yoldayız. Halkımız bilinçlidir. Geleceğe daha umutla bakıyoruz. Çocuklarımız için daha iyi bir gelecek, daha iyi bir ülke, daha iyi bir Şanlıurfa hazırlamamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bunun üzerimizde bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Biz geleceğe inanıyoruz. Urfa’mızın geleceğine inanıyoruz. Çocuklarımıza inanıyoruz. Gençlerimize inanıyoruz. Eminim ki onlar çok daha barışçı, çok daha büyük, çok daha güzel bir ülkenin insanları olacaklar. Sorunları barış içinde çözecekler. Bu düşüncelerle bütün halkımızın ve bütün çocuklarımızın bayramını içtenlikle tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

         Gazetecilerin seçildikten 23 gün sonra koltuğunu devretmeyle ilgili sorusuna cevap veren Başkan Güvenç; “Çok güzel tatlı bir devir oldu” dedi. Başkan Güvenç, öğrencilere çeşitli hediyeler takdim ederek, çocuklara ve gazetecilere kendi elleriyle çikolata ikram etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.