banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Akan'dan Bozova'da Etnobotanik Çalışması

Harran Üniversitesinden Prof. Dr. Hasan Akan ve ekibinin Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde bitkiler üzerinde yaptığı Etnobotanik çalışmalar gündem oldu. Harran Üniversitesinden Prof. Dr. Hasan Akan ve Sultan Aslan Şanlıurfa'nın Bozova ilçesi Yaslıca ve Arıkök beldelerinde bitkiler üzerinde yaptığı Etnobotanik araştırma bugün "Biyolojik Çeşitlilik ve Koruma" çalışmaları gündem oldu. 

Prof. Akan yatığı açıklamada: "Fırat'ın incisi Şanlıurfa'nın ilçesi Bozova'nın Yaslıca ve Arıkök beldelerinde yüksek lisans öğrencim Sultan Aslan ile birlikte yaptığımız Etnobotanik araştırma bugün "Biyolojik Çeşitlilik ve Koruma" isimli dergide yayımlandı. Bu dergi aynı zamanda ULAKBİM TR dizin listesinde yer almaktadır. Derginin baş editörü Prof. Dr. Ersin Yücel ve isimlerini bilmediğimiz bağımsız hakemlerin katkılarına teşekkür ederiz. Bu araştırmada yaklaşık 100 farklı bitkinin halk arasındaki kullanımlarını tespit ettik. Bitkilerin 53’ünün tıbbi, 51’inin gıda, 6’sı hayvan yemi, 3’ü yakacak, 9’u süs bitkisi, 5’i süpürge, 2’si nazarlık, 2’si boyar madde, 2’si baharın habercisi, 2’si güzel koku, 1’i oyuncak ve 2’si de zehirli olarak tespit edilmiştir. Makaleye katkı sunan ikinci tez danışmanı Gıda uzmanı Dr. Öğretim üyesi Hatice Pekmez, arazi çalışmalarında yardımcı olan doktora öğrencilerim Nüket Çalışkan, Cahit Çeçen ve Maruf Balos'a teşekkür ederiz. Bilgilerini ve sofralarını bizimle paylaşan yöre halkına ise ayrıca teşekkür ederiz. Makalenin tamamına ilgi duyanlar için linkimiz: http://static.dergipark.org.tr/…/615b/95ee/5eb3eed952fe8.pdf?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.