banner2

 
İnsan hayatında üç şey önemlidir bunlar; Kal, hal, yaz(Yazı)

kal; konuşma dil ile, bu dil güzel konuşabilir. güzel konuşmayla insanları celp edebilir. Kalpleri feth edebilir. İnsa nları kötülükten alıkoyabilir,insanlık için hayırlı olan ne varsa dillen dirmesine vesile olabilir. insanları canlı cansız putlara çağırmaya değil, bir olan Allah'a çağırabilir. Bunların terside olabilirki hafizallah.

Bir de hal var. Üstad Bediuzzaman lisani hal lisanı kaldan iyidir Der. hal kaldan bazen iyi olabilir. Halde numune imtisal vasfı vardır. Hal ehlinin semtine; yalan, gıybet, Çekememezlik, haset, kin, kibir, kandırma, ikiyüzlülük, israf, zulüm uğramaz kal de buna Allah'ın veli kulu örnek alınacak insan tipidir. İnsanlık bugün
 bu saydığım meziyetlerden yoksunluğun sıkıntısını çekiyor Nerede ise karaborsa bu insan tipleri.

Yazıya gelince; bıçak, silah gibidir. Günümüzde en çok yöneticilerin söylemlerini meddahlar Yazıya dökerler,ekranlarda günlerce dillendirirler. Menfaat karşılığı yorulmazlarda kraldan fazla kralcı kesilirler Ülkemizde 27 Aralık 2023 te 2024 Ocak Ayından geçerli olmak üzere Aralık 2024 e kadar Hükümetle işçiler işverenler Asgari ücreti belirlediler Asgari ücret 17bin 2 lira olmuş azda olsa yapılacak birşey yok. bir kaç kuruş verildi diye sadakaymış gibi zam verenlere duamı edeceğiz. Her şeyden önce Verilen zamlar bir haktır. Siyset malzemesi yapılmaması erdemliktir. Dün zam yapıldı bugün manşetler, söylemlere baksanız Enflasyonda düşüş var demek haksızlıktır.
Canlı bir örnek vereyim 27 Aralıkta kuyumcuya gittim. Bir kelle ziynet ne kadar 13.330 dedi yarın gelsem Kuyumcu, belki üç beş kuruş Üzerine gelebilir dedi  Yarın gittim Asgari ücret açıklanmış Aynı Altını 13.700 TL ye aldım Enflasyon düşüşü bu mudur ey paralı dilbazlar.

1 Ocak 2024 te Kutsal beldelere gittim.100 TL. Bozdum Sarraf bana 12 Riyal verdi. 88 TL.mi çalan hırsız kim. işte bu yazdıklarım yazılı görsel canbazların dili kalemi teknolojiyi kötüye kullanma taktiğidir, Asgari ücrette pazarlıkta mertçe Anlaşamadık Türk iş 18 Bin istedi Bakana karşı protokole şerh koyacagız demesi takdire şayandır. Tebrik ediyorum.

2023 Temmuz'unda Memur sen yetkili sendıkaydı açık gizli pazarlıklar yapıldı çalışana zam, artı 8 Bin Tl.Seyyanen artış verilmesi, Emekli içinde verilsin demede Israr etmemesi, çaba göstermemesi, en az masadan bile kalkmaması tarihi bir hata, afedilmez sendikacılık nümunesidir. Sendika iktidarın tüm bahçelerine
yakın olmasına rağmen. Memur sen'li dostlar kızmasınlar bende Emekli memur sende yetkiliyim geçmişteki sendikaya verdiğim emeği, üye bile olmaktan korkan mirasyediler hariç, insaf sahibi dostlar bilir. Doğru bildiklerimi yazmaktan asla taviz vermem.

Şans oyunları vergisinde %50 indirim gelmiş. Harcların çoğuna %58  46 zam gelirken şans oyunlarındaki düşüş manidar ve düşündürücüdür. Çalışan Emeklilerede 5000 tl. ikramiye verilmiş ayrımcılıktan vaz geçildiği için sevindiricidir. Yalnız bir insan Emekli olunca niye çalışsın buda geçimsizliğin kanıtıdır.

Bu yazımda anlatmak istediğim şudur;Edipler, vaizler, Yazarlar, Çizerler, hocalar, Şeyhler, Sanatkarlar,toplum önderleri geçinenler, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Sendika başkanları, parti liderleri, ekran hatipleri topluma güya yön vermek isteyen kim varsa ne olur. Doğmatik düşünce ve söyle mlerinizden vaz geçin toplumu ayrıştırmayın ülke bizim vatanda bizim, üç günlük Dünya menfaatleri uğruna değer mi? kibirli olmak başkalarını sindirmek yok etmek iftira atmak, öç almak, Geriye bir bakın kimler gelmiş geçmiş ibret alın Dünya mevki makam servetler kime kalmış, ölünce inansanız inanmasanız beraberinde bir kefen götüreceksiniz. Ediplik taslıyorsanız edepli olun. Af edici olun. Adaletle hükmedin, bizi kandırarak hep geçmiş kahramanlarla övünürken,sizde niye onların miskali yok.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.