banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Viranşehir Küçük Çamurlu Angelo Preciado Ahmet Fidancı

Yeni Başkan Baradey Olacak

Mısır'daki gösterilerin aktörleri Mübarek'e karşı tek isim üzerinde anlaştı. İhvân'ın da aralarında bulunduğu gruplar El Baradey isminde uzlaştı.

Mısır'da Hüsnü Mübarek'in 30 yıllık iktidarına karşı baş kaldıran muhalefet grupları kendi aralarında anlaşma yoluna gitti. Daha önce eylemlerden uzak duran Müslüman Kardeşler Hareketi de eylemlerde rol almaya başlayınca olayların gidişatı değişti.

Mısır'daki gösterilerin aktörlerinden biri haline gelen Müslüman Kardeşler Hareketi ve diğer muhalif gruplar Mübarek'e karşı tek isim üzerinde anlaştı.


Mısır'daki en büyük muhalefet örgütü Müslüman Kardeşler ve diğer muhalif hareketler, muhalif lider Muhammed El Baradey'in müzakereci olarak tanınmasına karar verdi.

Örgüt liderlerinden Saad el Katatni, birçok irili ufaklı örgüt ve hareketi kapsayan Ulusal Değişim Derneğinin, El Baradey'i, müzakereci olarak tanıdığını belirtti.

Muhammed El Baradey, dün Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in yeni başbakan ve başkan yardımcısı atamasıyla ilgili olarak, atamaların ''yararsız'' olduğunu belirtmiş ve Mübarek'in halkın sesine kulak vermediğini söylemişti.

 

Kaynak: Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.