banner2

Irak devleti yetkilileri tarafından Irak’a davet edilerek başta Bağdat, Necef, Kufe, Hille ve Kerbela’da bulunan Mübarek cedlerimiz Hz Ali, Hz Hüseyin ve torunları Hz.Zeydi şehidi Hz. Pir Seyyid  Şeyh Abdülkar-ı Geylani ve Ehlibeyt aşığı imam-ı azam Ebu Hanife hazretlerin türbelerini ziyaret erttik.

Çok kıymetli bir ziyaret oldu. Kerbela’da Hz.Hüseyin türbesinin vakıfı başkanlığı tarafından düzenlenen uluslararası konferansa davet edilerek, oradada yaptığım konuşmada İslamiyet’in birlik ve beraberliğini sağlamak için mutlaka sahte seyitliğin önlenmesi gerektiğini anlattım.

Ayrıca bütün İslam aleminin daha güçlü hale gelmesi için bütün İslam mezhepler birbirlerinin değerlerine dil uzatmadan kardeşçe birlik ve beraberlik içeresinde olmalarını söyledim.

Bugün İslam Dünyasında Özlenen Huzur ve Barışın Yolu Resulullah’ın Torunları Seyyid ve Şeriflerden Geçer”

Hazreti Resulullah ümmetine emanet ettiği ehli beytine dosdoğru sahip çıkılırsa bu problemlerinde beraber aşmış olacağız.

İslam coğrafyasında yaşanan olaylar ve katliamların tablosuna bakıldığında Afganistan Pakistan Irak, Suriye, Libya Somali, Sudan Fas, Tunus, Yemen, Mısır hepsi de kan revan içeresindeler;

Bu durumda olan daha birçok İslam ülkelerinde vardır. Manası sevgi ve barış olan kardeşliği hakkı, adaleti ve merhameti öğütleyen İslam dinini ve onun yolu ve esaslarını gösteren yüce rehber Kur’an-I Kerim’i yanlış yorumlayan yada cehaletlerinden dolayı yanlış istikametlere götürenler ve gaflet içerisinde olanlar yüzünden İslam dünyası asırlardır huzur, barış ve esenliğe muhtaç hale gelmiştir.

“Peki, ne yapmak lazımdır? Yüce Allah’ın anayasası olan Kur-an-ı kerim-i ve İslam peygamberi olan Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.)’nın ehl-i beyti ile ilgili söylemiş olduğu sahih hadislerini dosdoğru yorumlamak ve mübarek seyyidlerimize sahip çıkmak lazımdır. Rasulullah vefat etikten sonra ümmetine emanet ettiği güzide torunlarına ve kıyamete kadar devam eden zürriyetlerine seyyid ve şeriflere sahip çıkılmadı. katlettiler yerlerinden ve yuvalarından sürüldüler. Halende İslam ülkelerinin çoğunda bu kutlu soya saygı ve hürmet yoktur. Tanımıyorlar ve tanımakta istemiyorlar. “Müslümanlara soruyoruz”? Ehl-i beyt’in ana vatanı Mekke ve Medine de kaç aile Seyyid ve şerif yaşadığını biliyor musunuz? Maalesef çok komik bir rakam 20 aile yaşıyor. Çünkü emeviler ve daha sonrası vahhabi rejimi onları oradan kovmuşlardır..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.