banner2

Bu gün 23 Mart bundan tam 61 sene evvel Said-i Nurs'i hazretleri Isparta dan bin bir meşakkatle Urfa'ya gelmiş ruhunu Rahmana teslim etmek için böyle bir arzuda bulunmuştur..
        Bediüzzaman  İpek palas otelinin 27 no lu odasında kalmaktadır. Urfalılar  akın akın bu otele gelmekte ve Bediüzzamanı  ziyaret ederek hayır duasını almak için sıraya girmektedirler.   Malum olduğu üzere  Bediüzzaman elini kimseye öptürmezdi, ancak Urfalılara serbest bıraktı. Çünkü Urfa hakkında yazdığı mektuplarla buranın ne kadar mübarek bir yer olduğunu bildiriyordu. Ben onların ölülerine dua ediyorum onlarda bana dua etsinler diyordu. Vefatından evvel bir çok eşyasını ve kitaplarını Urfa'ya göndermişti.
          Ramazan ayında idik. Bediüzzamanın vefat tarihi olan 1960 yılı  23 Mart gecesi  İmamı Şafiye göre Leyle-i Kadirdi.  Üstad Şafiül mezhepti. O gecenin yarısından sonra ruhunu Rahmana teslim eyledi. VEFATINDAN EVVEL VE VEFATI SIRASINDAKİ O ACI VE İBRETLİ  HİKAYE EPEY UZUNDUR. ORAYA GİRMEYECEĞİM.
           Malum olduğu üzere bir  insan ölüm anında kendi memleketini  arzu eder. Bediüzzaman ise atasının bir menzili olan  Hz. İbrahimin (a.s.) makamını  arzu etmişti
          O tarihte Urfa lisesinin birinci sınıfındayım. Öyle bir çamur yağdı ki gündüz gece gibi oldu. Ders yapmak imkanı kalmamıştı. Okul tatil edildi. O tarihte binlerce insan bütün imkansızlığa rağmen Urfa ya gelmişti. Caddeler insan seline dönmüştü. Onun vefatı Urfa nın sokaklarında yankılanıyordu. Bediüzzamanın tabutu adeta parmaklar üzerinde gidiyordu.
           Ulu camide cenaze namazı kılındı. Dergahtaki mezarına defnedildi. Talebeleri dergahın etrafında nöbet tutuyordu.
             Vefatından tam 111  gün sonra sabahın erken saatlerinde mezar hırsızları tarafından  mezarı kırıldı. Naaşı çıkarıldı. Urfa  Bediüzzaman mezarlığının doğusunda bulunan askeri şehitliğe defnedildi. Senaryo olarak ta başka yerlere götürüldüğünü  ilan ettiler. 
             Aradan tam 61 yıl geçti, nerede ise  bir ömür geçmesine rağmen Bediüzzaman için yetkililer  bir odayı  bile hala tahsis etmediler. Urfaya gönderdiği  eşyaları sergilenmedi.  Nerede ise  hatırası olan  o eşyalar artık çürüyecek. Sahipsiz Urfa derler ya,  işte aynen öyle. Sözün bittiği yer. Tanıdığım Urfalı bir kaç milletvekili risale-i nuru okuyup istifade ettiler. Bazı belediye başkanları ve yetkililerde öyle. Allah gani gani rahmet eylesin. HAYDİ KALIN SAĞLICAKLA..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.