banner2

  6 Şubat 2023 Sabah saat 4.17 ila hi kelamda "Yer yüzü sarsıldıkça sarsıldığında,Yer yüzü ağırlıkları nı çıkardığında, insan buna ne oluyor dediğinde. "Yer Şanlıurfa merkez Seyrantepe Maşuk toki konutları 11 katlı 22 daireli birinci katta ikamet ediyorum. Ne oluyor diye torunlarım, oğlum, eşim ben bi haber evden dışarıya kaçmaya çalışıken kaç kere yere düşüyoruz dışarı çıkıyoruz yağmur var, fırtına var, soğuk var .Binalardan herkes dışarı fırlamış ağlamalar, yalınayaklılar sokakları inletiyor. Meğer deprem oluyor. Bir okula sığınıyoruz geceyi okulda geçiriyoruz. telaş panik, korku her safhada zirve yapmış fedakar okul müdürü gece Okula sığınanlara çay çorba ikramı yapıyor unutulmaz bir şey Basından, ekranlardan deprem haberlerini izliyoruz.

Deprem 11 ili etkilemiş Depremin merkez üssü Maraş G.Antep, Malatya, S.Urfa, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Kilis, Adana, Elazığ Depremden etkilenen illerde yıkımlar, enkazlar kurtarma çalışmaları, Ölümler, yaralılar yürekleri dağlıyor. Sonuç 50 Binden fazla ölüm,100 Binden fazla yaralı milyonlarcada insanımız sağ ve ruhen yaralı üzüntülü vaziyette Deprem süresince Devlet millet elinden geleni yapsada depremin üzerinden bir yıl geçti hala yaraların çoğu sarılmamış kolay değil, büyük felaket, en üzücü taraf Siyasetçilerin bu Asrın felaketini siyasetlerine alet etmeleridir. ihmaller varsa hesap vermemeleridir.

Yurt içinde yurt dışından yapılan yardımlarda şeffaflığın olmamasıdır. El kesesinden yapılan yardımlarla öğünmeleridir. Kendilerine siyaset payını çıkarmalarıdır. Allah
C.C.Bir daha altından çıkamayacağımız felaketleri insanlığa göstermesin. Depremde yıkılan binaların Çimento, Demir,teknoloji hırsızlarınıda unutmamalıyız. Vicdanların köreldiği, Adaletin yerde süründüğü, kayırmacılığın, hırsızlığın zirve yaptığı toplumlarda haramları işlemek mübah hale gelir.

Depremde hayatını kayıp edenlere, Allah'tan Rahmet, Yaralılara acil şifalar, yürekleri Dılhun yakınlarına sabırlar diliyorum.Tabii afetlerden insanlık ibret almalı, yanlışlarda ısrar etmemelidir.İhmal sonucu ah vahların bir faydasıda yoktur. Yazımı Evren sel, veciz ifadesi ile üstad Bediuzzamanın ifadeleri  ile bitiriyorum. "Ben kışta geldim. Siz Baharda geleceksiniz. Meşru (Helal) Daire keyfe kafidir. Başımdaki tüyler adedince başlarım olsa, her gün birini Şeriatı garra uğruna feda etmeye hazırım. Büyük bir yangın var!

Alevleri göklere çıkmış, yangının içinde evladım yanıyor. Ben O, Yangını söndürmeye gidiyorum. Ayağım bazı yerlere takılmışsa ne kıymeti var." Dünyada gerçekten büyük bir yangın var. Tabii afetler büyük bir yangındır. Seller, yeller, yangınlar, hastalıklar birer büyük yangınlardır.

Zina bina, Faiz, haksız vergiler, Zamlar adaletsizlik, Açlık, yokluk, yolsuzluk kayırmacılık, Irkçılık, Mezhepçilik, yazdıklarımın failleri ile işbirlikçilik yapmak, Haksız, Hukuksuz, savaşlar, işgaller, Ölümler, Alevleri göklere çıkmış yangınlardır. En büyük yangın: Müslümanım diyenlerin Allah korkusunu yitirmeleri, Kurandan, Sünnetten, Fıkıhtan kopmalarıdır.Tüm Devlet hazineleri islama göre Beytülmaldır. Doğmamış çocuğun hakkıdır. Emelleri için el  uzatanların elleri kurusun.Asırların felaketini, mevlam amelimize göre değil, mazlumların hürmetine bir daha insanlığa göstermesin ibret almayı nasip etsin. yazımın başında mealini verdiğim zilzal süresi nin 1/3 Ayet mealleridir. Ayetlerin iniş sebebi kıyametin kopmalarını Sahnesede Asrın felaketi Deplem de aynı sahneyi andırıyor. Biline...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.