banner2

Allah'u Teala şu fani dünyayı, İslam'ın bireysel, ailesel, toplumsal olarak yaşanması ve hayatın her alanına emri hükümlerinin etkin-hakim kılınması ve zıddı olan her türlü haramlardan-nehiylerden kaçınılıp uzaklaşılması  yani Hicret edilmesi için bir meydanı imtihan olarak yaratmıştır.

Zira insan da birey olarak aynen bu fani dünya meydanı gibi iç alemi Hak ile Batılın bir mücadele meydanıdır. İç aleminde birbirine zıt kutupların savaştığı ordular- askerler mevcuttur ki bu mücadele sonucunda savaşın galibi olan taraf kendi prensip ve hükümlerini o bireyde hakim kılacak ve yönetecektir.

 

Bu savaşta nefis, şeytan, heva, heves ve şehvet....gibi duygu ve düşünce unsurları Batıl cephenin ordu ve askerlerini oluştururken; Ruh, akıl, kalp, fıtrat, vicdan, şuur...gibi unsurlar da Hak cephenin ordu ve askerlerini oluşturmaktadır. İşte böyle bir mücadelede sonuç olarak ya İslam'ın canlı bir timsali olacak veya Batıl cephenin galibiyetinde ise (Allah Korusun) Küfrün, nifakın, fısk-u fücurun bir canlı heykeli haline gelecektir.

Bunun içindir ki Allah-u Teala nice Peygamberlerle, ilahi suhuflar ve kitaplar ile insanı sürekli uyanık bulunmaya, hakka ve hakikate yönelmeye çağırmakla birlikte ; nefis ve şeytan gibi Batıl cephenin askerlerinin isteklerine karşı koymaya-red etmeye ancak Allah'a ve Rasulüne itaat etmeye, İslam'a teslim olmaya da çağırmaktadır.

"...nefislerinizi tezkiye etmeyin (temize çıkarmayın). O (Allah), kimin ehl-i Takva olduğunu daha iyi bilir." (Necm-32)  "Fakat , her kim ki Rabbi'nin makamından korkmuş ve nefsi(ni) Hevadan nehyetmişse (alıkoymuşsa), şüphesiz onun gideceği yer cennettir." (Naziat-40,41)  "....

(Allah bu imtihanı) göğüslerinizin içindekini yoklamak, yüreklerinizdekini temizlemek için (yaptı). Allah kalplerin özünü (içini) en iyi bilendir." (Al-i İmran-154)

" O (Allah), sizi arza halifeler yapan ve size verdiği şeylerde sizi imtihana çekmek için kiminizi derecelerle kiminizin üstüne çıkarandır..."  (En'am-165)  " Ey İman Edenler! Eğer Allah'(ın Din-i olan İslam')a yardım ederseniz, O da size yardım eder ve ayaklarınızı (düşmanlarıınıza karşı) sabit kılar (kaydırmaz)."(Muhammed-7) ve daha nice nuran-i ve ilahi öğretiler- emirler olan ayetler ;

 

" Birbirinize buğz etmeyiniz. Haset etmeyiniz. Birbirinize sırt çevirmeyiniz. Ey Allah'ın kulları kardeş olunuz!.."(Z.Buhari-961,962) "Kattat (koğuculuk, fitne-fesat çıkaran) kişi cennete giremez." (Z.Buhari-960) "Bir müslümana sövmek fısk, onunla kıtal (savaş) yapmak ise küfürdür." (Z.Buhari-28)  "Küffarla (ve nefisle )savaş devam ettikçe Hicret kesilmez." (Nesei-7-8/203) gibi Hads-i Şerifler eğer, Allah'a gerçekten bağlanıp O'na daynıldığında, nefsini temize çıkarmadan fakr ve acziyet içerisinde Allah'ın gösterdiği yönde gayret ve çaba gösterildiğinde,  kardeşlik birlik ve beraberlik-tek vücut olma özelliği sağlanıldığında Allah'ın izniyle tüm Batıl, zulümat, şirk, küfür, isyan, tuğyan ve dalalet cephesine karşı kesin zaferler-galibiyetler elde edeceğini böylece mücessem-canlı İslam binası haline geleceğini va'detmiştir.

 

Bu birey boyutunda olduğu gibi, İslam Ümmeti nin Vahdeti ve Birliği gibi büyük bir kuvvet  olarak tezahür ettiğinde yeryüzünde tüm İslam düşmanları yani Batıl cephe de bulunan Firavun, Nemrut, Yezit…ve günümüzde ki temsilcileri olan Amerika, İsrail, Avrupa, Rusya…gibi Şirk, küfür, zulüm, Fısk-u Fücur abidelerinden her yönüyle ayrılıp uzaklaşıldığında-Hicret edildiğinde- elbette galibiyet / zafer İslam’ın olacak böylece  karanlık dünya nuristana dönecek , Batıl cephesi de  tar-u mar olup tarihin çöplüğünde ki yerini  alacaktır İnşaallah!…

İşte ; Rasulullah (s.a.v) Efendimizin 13 yıl boyunca, eshabıyla birlikte fenafil ihvan (kardeşlikte erimek) sırrıyla büyük çaba ve gayretleri sayesinde her türlü günahdan kalben,lisanen ve bedenen (amelen) Hicret merhalesi aşılmış nefsle cihad noktasına gelinmiş, dönemin canlı küfür ve günah heykelleri olan kafirlerden tüm yönleriyle uzaklaşıp ayrılmışlardı fert boyutunda böyleydi.

 

Ancak toplu olarak kalbi ve kavli hicret olmuş olsa da bedeni hicret için Allah'tan ilahi izin yeni gelmişti ki 1434 yıl önce Şanı Yüce Peygamber ve Şanlı Eshabı müşrik Mekke toplumundan bedenen ayrılarak geleceğin İslam İnkılabı ve Devlet Merkezi olan Medine'ye (Yesribe) doğru yol almaları, yönelmeleri olan HİCRET, İstikbalde yapılacak fetihlerin (Hayber,Mekke,İran,Bizans...) ilk adımı olmuştur.

Hicreti Nebeviye gerçek manada şu karanlık zaman ve dünya da biz garip ve birliğini yitirmiş müslümanlar için çok önemli dersler vermekte ayrıca va'dedilen İlahi Zafer ve Fetihlere ulaşma-kavuşma sırrını, (müslümanların kardeşliği ve birliğinin önemini) göstermektedir...!!!  vesselam..

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.