banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Twitter'a 'Suruç' engellemesi!

Ülkemizde takriben bugün saat 11: 20'dan  beri normal yollardan Twitter'a erişim sağlanamıyor.

Konuyla ilgili twitter henüz resmi bir açıklama yapmazken edindiğimiz bilgilere göre Suruç patlamasının görsellerinin ve videosunun yayımlanması nedeniyle Türkiye tarafından siteye erişimi engellendi.

Suruç'taki saldırıya yönelik içerikler ve yasa dışı kitlesel eylem çağrılarına ilişkin paylaşımlar nedeniyle Twitter'a erişim engellendi.

32 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç'taki saldırının görüntülerinin basında ve sosyal medyada kullanılmasına yasak getirilirken, bu gün öğle saatlerinde Twitter'e de erişim engellendi.

Suruç görüntüleri nedeniyle yerel bir mahkemenin aldığı Twitter'e erişim yasağı  bu gün saat 11.00'den itibaren uygulamaya konuldu. Suruç’ta yaşanan saldırı görüntülerinin de erişimi yasaklandı.

Twitter’e erişimin engellenmesinden sonra Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan saldırıya ilişkin görüntülerede yayın yasağı geldi.

Olayla ilgili olarak Suruç Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararala, ilçedeki saldırıya ilişkin görüntülerin basında kullanılması yasaklandı.

Mahkeme, patlama anına dair görüntülere ise internet üzerinden erişimin engellenmesine hükmetti.

Alınan erişim yasağına rağmen patlama anı görüntülerini internet siteleri ve sosyal medya kaldırmayanlara ağır cezalar öngörülüyor.

www.balikligol.com / İLKHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.