banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Messi’ye rakip PTT 1 Ligde Haftanın Hakemleri açıklandı Tarık Ongun haber

Tevhide Lisesi Urfanın gururu oldu

 
Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli illerindeki ortaöğretim kurumu öğrencilerinin katıldığı TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasına katılan 77 proje içerisinde 13 proje birinci olarak belirlendi.
Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, aynı zamanda rektör yardımcısı olan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İlhan İçen ile davetliler, yarışmaya katılan öğrenci ve danışman öğretmenleri katıldılar.
TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. İlhan İçen, Bilim Şenliği'ne 9 ilden toplam 279 projenin katıldığını, ancak bunlardan 77 tanesinin sergilenmeye değer görüldüğünü belirterek, bu yıl ilginin arttığını söyledi.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, bölge yarışmasına projesi kabul edilen her öğrencinin başarılı olduğunu belirterek, dereceye girmeyenlerin üzülmemesini istedi.
Finale kalarak Ankara'daki yarışmaya katılacak olan projeler şu şekilde açıklandı; Biyoloji dalında (Elazığ Hıdır Sever Lisesi ve Elazığ Kaya Karakaya Fen Lisesi), Coğrafya dalında (Malatya Bilim ve Sanat Merkezi ve Elazığ Özel Yavuz Selim Lisesi), Fizik dalında, (Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi), Kimya dalında, ( Tunceli Özel Munzur Fen Lisesi ve Elazığ Özel Yavuz Selim Lisesi), Matematik dalında, (Adıyaman Fatih Anadolu Lisesi, Malatya Fen Lisesi ve Şanlıurfa Fen Lisesi), Sosyoloji dalında, (Diyarbakır Sezai Karakoç Anadolu Lisesi ve Şanlıurfa Özel Tevhide Hatun Lisesi) ve Tarih dalında (Malatya Bilim ve Sanat Merkezi)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.