banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Sandıkların yüzde 99,5'i açıldı

1 Kasım genel seçimlerinde sandıkların yüzde 99,5’i açıldı. Resmi olmaya sonuçlara göre AK Parti yüzde 49,4 oy alarak birinci parti oldu. Bu oranla AK Parti tek başına iktidar olmayı da garanti altına almış oldu.

Diğer partilerin dağılım oranı ise şöyle:

CHP: 25,4

MHP: 11,9

HDP: 10,7

Bu oranlara göre AK Parti 316, CHP 134, MHP 41, HDP 58 milletvekili çıkarıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan sonuçların açıklanmaya başlanmasından sonra Konya’da seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Başbakan Davutoğlu, “Bugün milletimizin zafer günü. Hepinizden, bu zafere katkıda bulunan bütün kardeşlerimden Allah razı olsun. Daha yolun başındayız. İnşallah sizlerde birlikte daha nice nice yollar kat edeceğiz. Güzel hedeflere yürüyeceğiz. Allah sizden razı olsun. Allah bizi sadece bu dünyada değil, güzel amellerle ahirette de komşu eylesin inşallah. Sizin huzurunuza ve onun huzuruna hiçbir zaman başımız eğik gitmeyelim. Allah utandırmasın. Bugün zafer günü ama bugün tevazu günüdür. Zafer ancak O’na aittir, zafer millete aittir. Allah, bizi milletimizin huzuruna her zaman vakarla çıkarsın. Bugün de tek duamız tek niyazımız Allah utandırmasın.” diye konuştu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.