banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfaspor Belediye Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Harran Üniversitesi mevlid

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda yaptığı görüşmede, Irak Kürdistan’ında bulunan Türkiye askerlerinin son durumuna ilişkin Türkiye ve Irak arasındaki görüş ayrılıklarının giderilmesine yönelik çabaların koordinasyonunun ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ABD Başkanı Obama'nın telefon görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türkiye askerlerinin tanzimi dâhil, Irak ile yaşanan gerilimi düşürmek için ilave adımlar atılması talebinde bulundu.

Erdoğan ile Obama arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye’nin, Irak’ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı duyduğunu teyit ettiği, Türkiye askerlerinin Irak’ta bulunma amacının IŞİD’le mücadele olduğunu hatırlattığı belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.