banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

iPhone ve Blackberry sahipleri dikkat; dinleniyorsunuz!
Wikileaks'ın gizli dosyalarının açığa çıkmasıyla beraber Uluslararası Mahremiyet Örgütü(PI) yöneticisi Simon Davies bu durumun küresel bir sorun olduğunu açıkladı.

Casus firmaların bir çok bireyin ve şirketlerin görüşmelerini teknolojik aygıtlara konulan chiplerle dinlediklerinibelirten Davies, kişilerin mahremiyet özgürlüğünün de bu durumla beraber kısıtlanabildiğini belirtti.

Geçtiğimiz perşembe Wikileaks'in açıkladığı 287 gizli dosya özellikle iPhone ve Blackberry kullanıcıları gibi akıllı telefon kullanan bireylerin farkında olmadan nasıl dinlendiklerini gözler önüne seriyor.

Wikileaks, gözetleme ve dinlemeye adı karışan 160 firmayı resmi sitesinde yayınladı. Uluslararası Mahremiyet Örgütü ise bu firmaların dışında ismi listede verilmeyen Güney Afrika, Rusya ve İsrail'de bulunan firmaların da olduğunu belirtti.

Wikileaks'in kurucusu Julian Assenge gazetecilere, casus firmaların telefonlara çip, mikrofon ve gizli kamera gibi aletler yerleştirerek bireyleri gözetleyebildiklerini belirtti.

Assenge, piyasaya sürülen iPhone ve Blackberry telefonlarının dünya üzerindeki en yaygın dinleme ve gözetleme cihazları olduğunu da ileri sürdü.

'Geçtiğimiz günlerde Suriye'nin  de içinde bulunduğu bazı arap ülkelerinde bu ürünlerin satışı yasaklanmıştı.'

Uluslararası Mahremiyet Örgütü ve Wikileaks, casus firmaları açığa çıkararak bu firmalara, bağlı oldukları devletlerin yasal düzenlemeler getirmesi gerektiğini ifade etti          

Wikileaks'in sitesinde açıkladığı firmalardan bazıları;







Toplam 160 şirketin ve bunlara ait 287 gizli dosyanın bulunduğu listenin devamı için tıklayın!

ROTAHABER 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.