banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

En acı bomba!..

Hindistan Ordusu, terörizme karşı dünyanın en acı biberlerini silah olarak kullanmaya hazırlanıyor. Yapılan testlerin ardından ‘bhut jolokia' ve ‘ghost chili' adlı biberlerin büyük boylarının şüphelileri etkisiz hale getirmek için gözyaşartıcı olarak kullanılacağı açıklandı. 

Kullanılacak olan biberlerden ‘bhut jolokia', 2007'de Guinness Rekorlar Kitabına girmiş ve dünyanın en acı biberi seçilmişti. Lezzeti nedeniyle Hindistan'ın kuzey bölgelerinde yetiştirilen ve yenilen biber, karnın ağrısı ve aşırı sıcaklar nedeniyle meydana gelen hastalıkların tedavisinde de kullanılıyor. Konuyla ilgili konuşan Teğmen R. Kalia, "Biber bombası, laboratuarlarda süren uzun araştırmaların ardından bu iş için uygun bulundu bilim adamlarınca onaylandı." dedi.

Araştırma Kurulundan Bilim Departmanı direktörü R. B. Srivastava ise, "Bu kesinlikle toksik madde içermeyen etkili bir silah. Çünkü bu biber, sert kokusuyla teröristleri boğabilir ve eylemlerinden vazgeçirebilir" diye konuştu.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.