Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_5d62n2qtnup58frc4ln3t1n7e0, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Elektronik cihazınız mı bozuldu, Faturayı DEDAŞ'a kesin haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Elektronik cihazınız mı bozuldu, Faturayı DEDAŞ'a kesin

Mevcut uygulamaya göre, elektronik ev aletleri düzensiz voltaj nedeniyle bozulan vatandaşlar durumu belgelendirmeleri halinde tamirat ücretlerini DEDAŞ’tan tahsil edebiliyor.

Şanlıurfa’da ramazan ayının girmesiyle birlikte elektrik enerjisinde sık sık kesintiler yaşanıyor.

Ani kesintilerle birlikte, akım düzensizlikleri de birçok elektronik eşyanın bozulmasına veya zarar görmesine yol açabiliyor.

Esnaftan edinilen bilgiye göre, her bir iş yerine günde ortalama 10-15 elektronik eşya tamir amaçlı getiriliyor.

Gün içindeki voltaj düzensizliği nedeniyle bozulan elektrikli ev aletleri aldı başını gidiyor

bu sorunun önüne geçebilmek için voltaj düzenleyici yani regülâtör gerekiyor, voltaj sorunun devam ederse her eve regülâtör şart görünüyor

Öte yandan işin bir de hukuki boyutu var. Taraflar arasında abonelik aracılığıyla imzalanmış bir anlaşma bulunduğunu belirten hukukçular vatandaşın zararının peşine düşmek gibi bir hakkının olduğunu ifade ediyor.

Hakem heyetine başvurmadan önce izlenmesi gereken basamak ve prosedürler var. Örnek olarak, buzdolabının motoru düzensiz dalgalanma nedeniyle bozulan bir vatandaş, arızanın elektrik kaynaklı olduğunu teknik servis fişiyle belgeleyecek.

Servise ödediği ücretin dekontunu alacak. fiş ve dekontu bir dilekçeye iliştirerek tüketici hakları hakem heyeti Başkanlığı’na müracaat edecek.

Hakem heyeti bunun üzerine DEDAŞ’tan savunma isteyecek. Daha sonra ayda en az iki kez toplanan hakem heyeti şikâyeti karara bağlayacak. Karar taraflara bildirilecek.

İl merkezlerinde oturanlar hükümet konaklarındaki şubelere, ilçe merkezlerinde oturan vatandaşlar ise kaymakamlık binalarında bulunan hakem heyetleri aracılığıyla şikâyetlerini yapabilir.

Kanalurfa.com

Anahtar Kelimeler:
DEDAŞ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.