banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Batman AGD'den Mekke'nin Fethi konferansı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman Şubesi, Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda "Mekke'nin Fethi" konulu bir konferans düzenledi. Konferans, yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Programa siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon  gösterimi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, 81 ilde "Mekke'nin Fethi" programının kutlandığını söyledi.

Özkan, “Fetihlerle elde edilmiş bu topraklarda 300 yıldır İslam’a, kimliğimize, değerlerimize karşı yürütülen bir kültür savaşı var. 300 yıldır bu toprakların çocuklarına ‘insan insanın kurdudur’ diyen batının ürettiği paradigmalar sistemli bir şekilde medeniyet olarak dayatılmaya çalışıldı. Tertemiz zihinlere yaptıkları yüklemelerle bireyselliği ön plana çıkarttılar, aile hızla çözüldü, hedonist ve konformist bir nesil oluştu. Sekülerizmi, pozitivizmi merkeze aldılar, ahlak ve maneviyattan yoksun bir nesil yetişti. Diğer taraftan İslam coğrafyası yangın yerine dönüştü. İnanıyoruz ki, hak ve adalet temelli yepyeni bir İslam medeniyeti, imanlı ve şuurlu gençlerimizin elinde filizlenecektir.” dedi.

Açılış konuşmasının adından AGD Genel Merkezi tarafından "Mekke’nin Fethi" adlı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Daha sonra Sason İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhan, bir konuşma yaptı.

Hz. Muhammed’in (sav) sadece Mekke’yi fethetmediğini, O’nun bütün dünyayı İslam ile fethettiğini vurgulayan Müftü Ocakhan, “Hz. Peygamber cahiliye devrinin karanlıklarını fethetti. Hz. Peygamber, diri diri gömülen kız çocuklarını kurtararak, Arap yarımadasını fethetti. Hz. Peygamber Mekke’yi fethetmeye gidince yakıp yıkmadı. O, Mekke’yi fethetmeye gittiğinde, orada yaşayanların kafasını kesmedi. Ama bugün Müslümanlığın şiarlarından biri olan sakalın arkasına saklanarak, İslam coğrafyasında sözde fetihler yapan insanları görüyorsunuz. Ölen tevhit kelimesi getiriyor, öldüren Allah’u Ekber diyor. Kime inanacağız, kimin safında yer alacağız? Hz. Peygamber bizlere bunu mu öğretti? Mekke’nin fethinde Müslümanların vahdetini aramalıyız. Müslümanlar bir araya gelmeden, birlik içinde olmadan hiçbir zaman muzaffer olamayacaklar. Bizler, tekrar Peygamber şemsiyesi altında birleşip küfre karşı durmalıyız. Peygamberin kurduğu kardeşlik ve vahdet mezhebini tekrar kurmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Programın devamında Kum Sanatı gösterimi yapıldı.

Programın sonunda ise siyer-i nebi sınavında derece yapanlara ödülleri verildikten sonra  umre ödülü çekilişi yapıldı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.