banner2
Öne Çıkanlar mustafa Ahmet Yesevi Kadın Destek ve Eğitim Merkezi Velid Muallim Sabri Sorguç Mustafa İzol

Özcan ve Güvenç, Harranlı köylülere söz verdi

Vali Güvenç ve Milletvekili Özcan’a, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ve daire amirleri eşlik etti.

FOTOGALERİ İİÇİN TIKLAYINIZ!..

İlk olarak Harran Kaymakamlığına gelen Vali Güvenç ve beraberindekileri İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ile kurum amirleri karşıladı. Harran Kaymakamı Keçeli’den bu yıl içinde yapılan ve yapılması planlanan köy yolları hakkında bilgi alan Vali Güvenç ve beraberindekiler daha sonra Kaymaklı Köyü’ne geçtiler.

Kaymaklı Köyü’nde büyük bir kalabalık tarafından karşılan Vali Celalettin Güvenç ve Milletvekili Halil Özcan, burada vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Burada vatandaşlara seslenen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Milletvikili Halil Özcan’ın daveti üzerine bölgede bulunduklarını belirterek, “Doğrusu zor yerlere geleceğimizi düşünüyordum ama bu kadar hizmete susadığınızı bilmiyordum. Bu kadar geciktiğimiz için özür dileriz. Hizmet için buradayız. Varlık sebebimiz sizlerin refahını arttırmak. Ekip olarak bütün derdimiz bu, bunun mücadelesini veriyoruz. Çok da hizmet ediyoruz. Ama takdir edersiniz ki yılların eksikliklerini bir yılda tamamlama şansımız yok. Gelirken hesapladım; bu yıl Harran’da100 km’den fazla yol yapacağız. Ama bu bölgeyi gördükten sonra bu oranı mutlaka arttıracağız. Bu bölgeye bu sene yol yapacağız” dedi.

2-3 yıl İçinde Sizi Bu Yollardan Kurtaracağız

Vali Güvenç, kendisini en çok etkileyen olayı da şöyle anlattı; “Beni etkileyen en çok şu oldu. Yıllar yılı dedi vekilim, ‘Ağanın yolu yapıldı. Torpillinin yolu yapıldı. Zenginin yolu yapıldı. Fakirin fukaranın, köylünün yolu yapılmadı’ dedi. Fakirin fukaranın yolunu biz yapacağız. Sözümüz var bu millete; biz milleti bir elin parmakları gibi görüyor, herkesi kucaklıyoruz. Hiç kimsenin boynu bükük kalmasın, herkese devletin imkânlarını eşit bir şekilde ulaştıralım diyoruz. Bunun da sözünü burada bir kere daha veriyorum. Allahın izniyle iki üç yıl içerisinde bizi utandıran bu yollardan sizi kurtaracağız. Bu yollar böyle deve yolu gibi kalmayacak. Hepsini yapacağız su sorununa da derhal müdahale ediyoruz. Yolda bir iki muhtarla görüştüm. Su şebekelerini hemen yenileriz. Gereken müdahaleyi yaparız” diyerek konuşmasını sürdürdü.

“Kayıtsız Kuyu Kalmasın”

Bir tek elektrik konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Vali Celalettin Güvenç, “Yollarda elektriğin kesik olduğunu gördüm. Sizden rica ediyoruz. Kuyu sularının mutlaka kaydını yaptırın. Fiyatı kaldıramadığınızı biliyoruz. Bununla ilgili bakanlarımız çalışıyor. Fiyatla ilgili bir ayarlama inşallah yapılacak. Ama o yapılana kadar kayıtsız kuyu kalmasın. Çünkü bir kayıt yapalım mevzuyu anlayalım; ne oluyor ne bitiyor. Bu şekilde sürdürmemizin asla imkânı yok. Sizlerden ricamız kuyuları kayıt ettirin. İkincisi de evlerinizdeki elektriği de ayarsız saatleri de kayıt ettirin. Haramdır, günahtır, yazıktır. Biz üstümüze düşeni samimi olarak yapalım ama siz de üzerinize düşeni samimi olarak yapın. Kaçak elektrik konusunda sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

Yıllarca bölgeye gelinmediğini anlatan Vali Güvenç, “Biz de sizlerin hakkını biliyoruz yıllarca gelememişiz. İlk defa buraya vali geldi dediğiniz zaman bundan gurur duymadım, buna üzüldüm. Buraya herkes gelmeli hem de her sene gelmeli. Bu çocuklara güzel gelecekler hazırlamamız lazım, bu çocuklara güzel örnekler göstermemiz, sizlere moral vermemiz lazım. Gelemedikse tekrar altını çiziyorum hatamızdır” şeklinde konuştu.      

Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ise, bölgenin ihtiyaçlarını dinlemeye geldiklerini belirterek, “Sizleri dinlemeye geldik. Başbakanımızın bir sloganı var “Biz milletin efendisi değil hizmetkarıyız” biz de bu cihette buraya geldik. İnşallah buradaki problemleri sabırla el ele vererek hep birlikte çözeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymaklı ve diğer çevre köylerin muhtarları Vali Celalettin Güvenç’e köylerinin yol ve çeşitli ihtiyaçlarını anlattılar. Vali Güvenç de yolları önümüzdeki günlerde yapacaklarını, yol yapıldıktan sonra tekrar bölgeye geleceğini söyledi.


www.balikligol.com

Özcan ve Güvenç, Harranlı köylülere söz verdi ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.