banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Balıklıgöl mustafa Sivas 4 Eylülspor Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz

Hilvan ve Yıldırım Belediyelerinden birlik mesajı
Bir süre önce kardeş belediye olan Yıldırım ve Hilvan Belediye Başkanları bir araya geldi. Belediye meclis üyeleriyle Hilvan’ı ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin önemli mesajlar verdi.
Kardeş belediyeden gelen misafirleri ağırlayan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık “Kardeş belediye olduğumuz Yıldırım Belediyesini ziyaret ettiğimizde bizleri bağırlarına bastılar. Net olarak şunu gördük ki, Türkiye’de doğu batı meselesinin olmadığını, Kürt Türk, Çerkez, Arap meselelerinin olmadığını gördük. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki; hepimiz din kardeşiyiz” dedi. Bugün, Yıldırım Belediyesi Başkanlığı ve meclis üyeleri bizleri ziyaret ettiler. Gerek belediye yönetimi olarak ve gerekse de Hilvan halkı olarak gururlandık şeref duyduk, çok memnun olduk “dedi.
Kardeş belediye olmanın amacını anlatan Bayık “Bundan sonra ki süreçte Yıldırım Belediyesi ile sosyal, kültürel, belediye çalışmaları ve teknik bilgi alış verişinde fikir alış verişi yapacağız. Yıldırım Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve aynı zamanda eğitimci yazar olan Sayın Özgen Keskin’in bilgi ve birikimlerinden inşallah faydalanırız. Dostluğumuz kardeşliğimiz devam eder ve daha da pekişir “dedi.
Kardeş belediye olarak kendi belediyelerinin bünyesine aldıkları Hilvan Belediyesini ziyaret eden Yıldırım belediye Başkanı ve aynı zamanda eğitimce yazar olan Özgen Keskin “ Bu tür kardeşliklerde önemli olan karşılıklı olarak birlikteliklerin, arkadaşlıkların ve kardeşliklerin pekiştirilmesidir. Kardeş belediyecilik anlayışı karşılıklı bilgi alışverişi, karşılıklı deneyim paylaşımı ve çeşitli alanlarda karşılıklı yardımlaşma oldukça önemli bir özellik taşımaktadır. Her şeyden önce ve en önemlisi gerçek anlamda kardeşlik duygularının pekiştirilmesidir. Bu anlamda samimiyetle can diyebilmemiz ve yürekten sarılmamız lazım. Bizleri ayrıştırmak isteyen zihniyetlere prim vermemek lazımdır” dedi.
Kardeşliğin, birlikteliğin önemine değinen Keskin “ Bizler birlik ve beraberlik içinde oldukça büyüyecek ve dünyanın süper gücü olacağız. Bundan yıllar önce Türkiye’de dönülüp bir ilçenin belediye başkanına bakıp adam yerine koymazlardı. Ama bugün birlik ve beraberliğimizi pekiştirdikçe birbirimizi anladıkça büyüyor ve değer alıyoruz. Bir ay önce içinde 9500 belediyeyi barındıran Doğu Avrupa Belediyeler Birliği Genel Başkanlığına seçildim. Bunun en önemli nedeni büyüyen ve lider konumuna gelen bir Türkiye olduğunu gördükleri içindir.
Hilvan Spora Destek
İadeyi ziyarette bulunan Yıldırım Belediye Başkanı ve belediye meclis üyeleri, kardeş belediyeciliğin dışında ilçeyi spor alanında temsil eden Hilvan Spora destek olarak, spor malzemeleri hediye etti. Verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Hilvan Spor kulübü başkanı ve belediye meclis üyesi Şeyhmus Göçmen teşekkür ederek kardeşliğin spor alanında da perçinleşmesi amacıyla yeni sezonda Bursa’ya gidip iki ilçe arasında maç tertipleyeceklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.