banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Zehirlenenlere müdahale ediliyor

Şanlıurfada merkeze bağlı Yardımcı beldesi Mihraplı köyünde tarım ilaçlarından dolayı yaklaşık 32 kişi zehirlendi.

Mihraplı köyünde tarım işçisi olarak çalışan yaklaşık 32 kişi tarım ilaçlarından zehirlendi. Zehirlenenler ambulanslarla Şanlıurfada çeşitli hastanelere kaldırıldı. Zehirlenenler ile ilgili olarak Şanlıurfa Sağlık müdürlüğü devreye girdi.

Zehirlenen hastalar hastanelerde tedavi edilmeye başlandı.25 kişinin zehirlendiği Harran bölgesinde olan mihraplı köy halkı temasa bağlı ve içme suyu, olarak tarımsal ilaçla zehirlenen vatandaşlar 112 komuta merkezi ambulanslarının sabah 8.46 da aldığı telefonla 11 komuta merkezi ve 3 özel ambulansla müdahale edildi. Vali yardımcısı Tayfur Elbasab ve Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. Mahut Çelikkol ile birlikte zehirlenip hastanelere kaldırılan vatandaşları tek tek dolaşarak durumunu yerinde incelendi. Olay yerinde diğer köylülerin sağlığını kontrol altında tutup ve zehirlenen vatandaşların hangi sebeple zehirlendiğini tespit etmek için eğitim araştırma hastanesi enfeksiyon Uzmanı dr. Armağan Toy, Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Mahmut Aktaş, Çevre Sağlığı Çevre Mühendisi Ali Ayhan Kılıç tarafından  bir ekip kurularak olay mahalin de inceleme yapmak üzere olay yerine gönderildi. İncelemeler halen devam ediyor. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.