banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Yurtta buzlanma, don ve sis uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Çankırı, Erzincan ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların; Amasya ve Tokat çevreleri ile Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun'un yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının güney ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğü gölgelerde yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte Marmara, İç Ege ve Göller Yöresi'nde yer yer sis ve pus meydana geleceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güney Ege kıyıları ile Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde pus ve sis hadisesi ile birlikte bölgenin güneydoğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, doğusu ile iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Antalya Körfezi'nde kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kayseri, Yozgat, Sivas ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Sinop'un iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Amasya ve Tokat çevreleri ile Samsun, Ordu ve Giresun'un yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Ardahan ve Erzincan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu, doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

 

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 6/12

Ankara: Çok bulutlu, kuzey ve doğu ilçeleri hafif kar yağışlı -4/4

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 5/14

Adana: Parçalı ve az bulutlu 4/14

Diyarbakır: Parçalı yer yer çok bulutlu -4/7

Batman: Parçalı bulutlu -5/5

Van: Çok bulutlu, hafif kar yağışlı -9/2 (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.