banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

YAR-DER'den Suryeli mültecilere yardım

Şanlıurfa Yardımeli Derneği (YAR-DER), Suriyeli 235 ihtiyaç sahibi aileye ulaşarak çeşitli yardımlarda bulundu.  Dernek Başkanı Mahmut Çelik, hayırseverler ile muhtaçlar arasında köprü olmaya devam edeceklerini söyledi.  

Ulaştırılan yardımlarla ilgili açıklamalarda bulunan YAR-DER Başkanı Mahmut Çelik, “Şanlıurfa Yardım Eli Derneği olarak kış mevsiminde de yardımlarımıza devam ediyoruz. Elimizdeki imkânlar dâhilinde Suriyeli kardeşlerimize yardım etmeye çalışıyoruz. 220 aileye et yardımı, 10 aileye gıda, 5 aileye de ev eşyası yardımında bulunduk. Hayırsever halkımız bize yardım ettiği sürece biz de bu yardımları mağdur ve fakir ailelere ulaştırmaya çalışacağız.” dedi.

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte özellikle ısı malzemeleri konusunda hayırseverlerden yardım beklediklerini belirten Çelik, sözlerine şöyle devam etti: “Malumunuz olduğu üzere önümüz kış olmasından dolayı soba, odun ve yatak gibi ihtiyaçlar doğuyor. Hayırseverlerden özellikle bu konuda taleplerimiz vardır. Yardım etmeleri durumunda biz de mülteci kardeşlerimize ulaştırmaya çalışacağız.”

Yardımları sırasında çok dramatik olaylarla karşılaştıklarını da sözlerine ekleyen Çelik, “Bir defasında muhtaç bir aileye gittik. Adam hem felçli hem de dışarı çıkamayacak durumda. Ona et götürdüğümüzde gözleri yaşardı. Bu tür sahneleri çokça yaşıyoruz. Fazlasıyla muhtaç insan var ve toplum olarak bizim bunlara sahip çıkmamız gerekir.” (Ramazan Casuk/Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.