banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Van'da TOKİ sakinleri kanalizasyon sorunu yaşıyor

Van Bostaniçi TOKİ sakinleri, alt yapının yetersiz olması ve kazan dairelerine kanalizasyon suyunun birikmesinden dolayı büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirterek, yetkililerden bir an önce bu sorunu çözmelerini istediler.

Van'da 2011 yılında yaşanan depremlerden önce yapılan TOKİ'lerde sorunların ardı arkası kesilmiyor. Daha önce alt yapı eksiklikleri ve sosyal donatıların olmaması ile gündeme gelen TOKİ konutlarında şimdi ise kazan dairesine kanalizasyon suyunun birikmesi sorunu baş gösterdi.

Konuyla ilgili mağduriyetlerini dile getiren Bostaniçi TOKİ sakinleri, sorunlarının bir an önce çözülmesi talebinde bulundular.

Bütün kirli suyun kendi binalarının kazan dairesinde biriktiğini ve VASKİ çalışanlarının da bu duruma ancak bakakaldıklarını belirten Hamiyet Sönmez, "Oturduğumuz binada 1 yıldır tuvalet giderleri bozulmuş. Yetkililer sesimizi duymuyor. Diğer binaların kirli suyu bizim binamızda birikiyor. Bu konuda belediyeye başvurduğumuzda, belediye çalışanları gelip bakmakla yetiniyor ve hiç bir şekilde tamir etmiyorlar." diye sitem etti.

Ekonomik durumu iyi olanların siteyi terk ettiğini söyleyen Sönmez, "Depremden önce yaptırılan ve mağdur halkın yerleştirildiği bu TOKİ'lerde, maddi durumu iyi olanlar burayı terk edip gitti ama mağdur olan aileler ise yaşamak zorunda kalıyor. Kötü koku üst katlara kadar yayılıyor ve çocuklarımız bundan dolayı hasta oluyor. Özellikle çocuklarımız için çok endişeleniyoruz. Kış temizliğimizi yapamıyor ve sürekli pis suyun dolduğu kazan dairesinden dolayı kömürümüzü nerede muhafaza edeceğimizi bilmiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyorum; artık bu duruma çözüm bulsunlar." şeklinde yakındı.

Aynı durumdan şikâyet eden bir başka TOKİ sakini Neslihan Sönmez ise "Önümüz kış, kazan dairesi su altında ve yakacaklarımızı nerede muhafaza edeceğimizi bilmiyoruz. Sitemiz bu durumdayken hiçbir kapıcı da gelmez. Kötü kokudan dolayı okula gitmek isteyen çocuklar aşağı inmek istemiyor. En üst katta oturmamıza rağmen gider borularında çok kötü kokular geliyor. Sitede imkânı olanlar burayı terk ederken mağdur olanlar burada yaşamak zorunda kaldı. Yetkililer bu sorunun bir çaresine bakıp burada farklı bir kanal açsınlar." diye konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.