banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu

Van'da kar yağışı ve tipi

Van’da  gece saatlerinde başlayan ve aralıksız olarak devam eden kar yağışına tipinin de eklenmesi, araç ve insan ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor.

İlde kar kalınlığı yer yer 40 cm’yi bulurken, sis ve tipi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

343 mahalle yolunun kapalı olduğu Van’da, bugün öğleden sonra taşımalı eğitim yapan tüm okullarda yarım gün, yarın ise birçok ilçedeki okulların tam gün tatil edileceği bildirildi.

Eğitime kar engeli

Konuyla ilgili olarak basına bilgi veren Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bugün öğleden sonra taşımalı eğitim yapan okulların tatil edildiğini belirterek, yarın ise Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerindeki tüm okulların gün boyu tatil edildiğini söyledi.

Kırekin, Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmeler neticesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okulların tatil edildiğini belirtti.

Kırekin, “İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerimize bağlı tüm köylerde taşımalı eğitim yapan okullar başta olmak üzere kenar mahalle okulları olan TOKİ gibi yerlerde öğleden sonra okullar tatil edildi. Yarın ise bu 3 ilçemize bağlı tüm okullarda gün boyu tatil kararı alınmıştır. Bugün gün boyu tatil edecektik, ama öğrenciler erkenden okula gittikleri için tatil edemedik. Merkezdeki okullar eğitime öğleden sonrada devam edecekler, ama yarından itibaren 3 ilçemizdeki okullar tatil olacak. Öte yandan Erciş, Özalp ve Başkale ilçelerimizde de okullar bugünden itibaren tatil edildi. Diğer ilçelerimizde ise ilçe kaymakamlıkları duruma göre karar verip okulları tatil edecek” dedi.

343 mahalle yolu ulaşıma kapandı

Bu arada Van’da 343 mahalle yolu kar nedeniyle trafiğe kapalı olduğu kaydedildi. Van Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Bahçesaray’da 66, Başkale’de 6, Çatak’ta 105, Erciş’te 95, Gevaş’ta 7, Gürpınar’da 5, Muradiye’de 32 ve Tuşba’ da 27 olmak üzere toplam 343 yerleşim yerinin ulaşıma kapandığı bildirildi.

Kar yağışı devam edecek

Öte yandan Meteoroloji kaynaklarından alınan bilgiye göre kentte kar yağışının yarın da aralıklarla devam edeceği belirtilerek, hava sıcaklığının daha da düşeceği kaydedildi. (Murat Dalgın- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.