banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Urfa'ya kanser tedavi merkezi açıldı.


Şanlıurfa’da faliyet gösteren Özel bir hastane bünyesinde Kanser Tedavi Merkezi Merkezi açtı. Kanser merkezinin  başına Tıbbi Onkolog Doç. Dr. Mutlu Demiray getirildi.
Demiray konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:
Bölge’nin en önemli sağlık kuruluşları arasında yer alan Hastanemizde kanser tedavisi alanında 1 Ocak 2011 tarihinde hizmete açtığı Radyasyon Onkoloji Kliniğini yeniden dizayn ederek hem bölgede hem de Türkiye genelinde önemli bir boşluğu doldurma yönünde adım attı. Kanser Hastalarının yatarak tedavi alabileceği 25 yataklı Tıbbi Onkoloji Kliniği ile 15 yataklı kemoterapi kliniğimiz hizmete açıldı. Bu sayede herhangi bir sosyal güvencesi olan kanser hastaları modern ortamda ücretsiz tedavi alabilecek.
Kanser tedavisi ile ilgili 3 ana başlıktan söz etmek mümkün; bunlar kanser cerrahisi, radyoterapi ve kemoterapidir. Daha önceden burada Radyoterapi ve kanser cerrahisi yapılıyor ancak kemoterapi ile ilgili ileri bir çalışma söz konusu değildi. Şimdi kemoterapi merkezi de hizmete girdi.
Daha net anlaşılması için sanırım öncelikle kanseri tanımamız gerekiyor. Vücudumuzdaki büyüme, hücrelerin bölünerek çoğalması ile gerçekleşir. Dolayısı ile her hücrenin bir görevi vardır. Kendi görevini yapmayan ve çoğalmaması gereken yerde çoğalan hücrelerin diğer dokuları ve organları istila etmesi ile kanser ortaya çıkar. Çoğalmaması gereken yerde çoğalan bu hücreler ur adını verdiğimiz bir kitleyi meydana getirir. Bu kitle kanser cerrahi uzmanlarımız tarafından ameliyatla alınarak temizleniyor. Ameliyatla kitle alınıyor ancak bir tek hücre bile kalsa bu hücre çok hızlı bir şekilde çoğalarak birkaç ay içerisinde yeni bir kitle meydana getiriyor. Bu Hastanede daha önce kanserli doku ameliyat yolu ile alınıyordu. 1 Ocak 2011’de kurulan Radyoterapi merkezi sayesinde ameliyatla alınan kitleden geriye kalan kanserli doku ışın tedavisi ile yok edilmeye başlanmıştı. Peki, şimdi yapılan nedir? Dikkat ederseniz hem cerrahi müdahale hem de radyoterapi vücudun belli bir yerine uygulanan lokal tedavi şekilleridir. Ancak kanserli hücrelerin dolaşım yolu ile vücudun her yerine yayıldığını biliyoruz. İşte bu noktada kemoterapi dediğimiz tedavi şekli devreye giriyor. Kemoterapide İlaç tedavisi yolu ile vücutta bulunan tüm kanserli hücrelere savaş ilan ediyoruz. Bu savaşta bazen nükleer bombalar kullanıyor bazen de keskin nişancılar gibi direkt olarak kanserli hücreyi yok eden ilaçlar kullanıyoruz. Akıllı ilaç tedavisi dediğimiz bu tedavi şekilleri ile kanserli hastaların kaliteli yaşam sürelerini uzatıyoruz. Daha önce kanserli hastaların yaşam süresi 4-5 ay ile sınırlı iken kullanılan bu yöntemler sayesinde kaliteli yaşam süresini 40-50 ay’a kadar çıkarabiliyoruz. Unutulmamalıdır ki kanser, tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Bir diyabetli hasta ömrü boyunca tedavi alıp o hastalıkla yaşamak zorunda kalırken kanser hastalığı tamamen yok edilebilen bir hastalık durumundadır. Ancak erken tanı ve tedavi hayati önem taşımaktadır. Özellikle kolon kanseri gibi hastalıkların geç teşhis edildiğinde kanser hücrelerinin akciğere kadar ulaştığı bir yayılım izleniyor. Bu durumda tedavinin başarı oranı önemli derecede düşüyor. Şunun özellikle altını çizmekte fayda var.  Hastanemiz bu konuda gerçekten çok önemli bir adım atarak bölge de önemli bir boşluğu doldurdu. Biz buraya Bursa’dan ekip olarak geldik. Çok deneyimli 2 kemoterapi hemşiresi ve Nükleer tıp Uzmanı ile birlikte bundan böyle Şanlıurfa başta olmak üzere tüm bölge halkına hizmet vereceğiz.” dedi.
Doç. Dr. Mutlu Demiray Kimdir?
Denizli doğumlu olan Doç. Dr. Mutlu Demiray, 1995 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2000 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi iç hastalıkları Anabilim dalında ihtisas eğitimini tamamladı. 2005 yılında aynı Üniversitede Tıbbi Onkoloji alanında yan dal eğitimi aldı. 2005-2006 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıbbi Onkoloji ana bilim dalında görev yaptı. 2006-2007 yılları arasında Bursa AOS Onkoloji Hastanesinde Tıbbi Onkoloji Uzmanı olarak çalıştı. 2007-2010 yılları arasında Bursa Medical Park Hastanesinde görev yapan Demiray, 2010-2011 yılları arasında İstanbul İtalyan Onkoloji Hastanesinde görev yaptı. Onkoloji alanında yerli ve yabancı yayınlarda yüzlerce makalesi yer alan Doç. Dr. Mutlu Demiray evli ve 3 çocuk babası.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.