Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_ul3d57hja77b7ju8ind65v4ug6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Urfa'da Nakil Ameliyatı Yapılabilecek haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Urfa'da Nakil Ameliyatı Yapılabilecek


Sağlık Bakanlığı bilim heyetinin Harran Üniversitesi’nde yapacakları inceleme sonucu start alacak karaciğer organ nakli ameliyatları, bölgede Malatya İnönü Üniversitesi’nden sonra önemli bir merkez olma özelliğini taşıyacak.
Bu bağlamda genel cerrahi öğretim üyesi Doç.Dr Abdullah Özgönül’ün davetlisi olarak Harran Üniversitesi’ne gelen Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof.Dr Sezai Yılmaz, “Karaciğer Nakli-Geçmişten Geleceğe” konulu bir konferans verdi.
Yenişehir Yerleşkesi Morfoloji Salonunda gerçekleşen konferansta, Tıp Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri hazır bulunurken, Prof.Dr Sezai Yılmaz karaciğer nakillerinin tarihini ve bu alanda gelinen noktayı anlatarak, merkezin Harran Üniversitesi’nde kurulacak olmasının bölge için bir şans olacağını söyledi.
Karaciğer nakli konusunda Şanlıurfa’da birçok hastalarının bulunduğunu söyleyen Dr.Yılmaz, bu nakil yoğunluğunu Harran Üniversitesi’nin eriteceğini söyleyerek, organ bağışlarının yaygınlaşmasının gerektiğini ifade etti.
Konferans sonunda Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu ve Tıp Fakültesi akademisyenlerin katıldığı bir de toplantı yapıldı.
Konu ile alakalı bir açıklama yapan Rektör Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu, üniversitemiz genel cerrahi bölümünün yakın zamanda karaciğer nakillerine başlayacak olmasının üniversitemiz ve Şanlıurfa için çok önemli olacağını, ilk etapta Malatya İnönü Üniversitesi ile koordineli çalışacaklarını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.