banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Urfa Fırıncısı 1 Temmuz Hazırlıklarına Başladı
Sofraların vazgeçilmezi ekmek, 1 Temmuz`dan itibaren daha az tuzlu daha bol kepekli olarak, hijyenik koşullarda satılması için eğitim çalışmalarını hızlandıran Şanlıurfa Fırıncılar Odası ve Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Yetkilileri bugün fırıncı esnafını bilgilendirecek bir toplantı yapacak.
Şanlıurfa Odalar Birliği toplantı salonunda saat: 14:30'da pide lahmacun ve somun ekmek Fırıncılarına yönelik bir bilgilendirime toplantısı yapılacak.
toplantı ile ilgili olarak sitemize özel açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Mehmet Emin Karaatlı: "bu yeni yasa sadece bir yasa değil, devrim niteliğinde bir yasa. hem üretimde hijyen sağlık olacak. hem satılan yerlerle ilgili  hijyene daha dikkat edilecek. bugünkü toplantımıda bu kapsamda esnafımızı daha iyi bilgilendirmeyi düşünüyoruz" dedi.

AZ TUZLU, BOL KEPEKLİ EKMEK

1 Ocak 2012`de yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek Tebliği`nde, halkı sağlık ve hijyen konusunda yakından ilgilendiren düzenlemeler yapıldı.
Bu kapsamda, ekmeğin 55 randımanlı un yerine 65 randımanlı undan üretileceğini, kepek oranının daha fazla olacağını, ekmekteki tuz oranının yüzde 1,75`den yüzde 1,50`ye düşürülecek. Tüm satış noktalarında tam buğday ekmeğinin bulundurulmasının da mecburi hale getirilecek.
Kasapta manavda açıkta, pazar yerinde, arabada ekmek satışı yasaklanıyor. Artık kaldırımdaki ekmek dolapları kesinlikle kalkacak. Fırıncı Esnafına 6 aylık uyum süresi tanındı.
www.balikligol.com / Özel Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.