banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Türkiye, Avrupa'nın sağlık merkezi olacak

Akkuş Termal Tedavi Merkezi İstanbul Bölge Müdürü ve Eğitim Koordinatörü Ali Öztürk, Türkiye’nin, birkaç yıl içinde Avrupa’nın sağlık merkezi olacağını söyledi.

Ali Öztürk, şirketin Kadıköy’deki ofisinde danışmanlara yönelik seminerde yaptığı konuşmada termal tedavilerinin önemine değindi. Çok geç kalınmasına rağmen Türkiye’nin bu zengin kaynağından yeni yeni yararlanılmaya başlanıldığını belirten Öztürk, şöyle devam etti: “Termalin şifa kaynağı olduğunu bilmemize rağmen maalesef ülke olarak bugüne kadar yeterli yatırımı yapamadık. Dünyanın en iyi suyu bizde ama gereken önemi vermekte geç kaldık. Ancak buna da şükür, zararın neresinden dönülse kardır. Hükümet bu konuda önemli bir adım attı ve Afyonkarahisar’da altın değerindeki suya yatırım yaptı. Burası fazla değil, önümüzdeki 5 yıl içinde Avrupa’nın sağlık merkezi olacaktır. Şimdi bize düşen görev bu imkanı en güzel şekilde değerlendirerek bu pastadan daha fazla pay alabilmektir.”

Ali Öztürk, danışmanların doğru zamanda doğru kişilere ulaşması halinde hem kendilerinin hem de ulaştığı kişilerin kazanacağını hatırlattı. Bölge Müdürü Öztürk, yaklaşık 3 saat süren eğitim semineri sırasında uygulamalı örneklerle, danışmanlara daha verimli olmanın ipuçlarını verdi.

 

FIRSATI KAÇIRMAYIN

Akkuş Termal Tedavi Merkezi Bölge Koordinatörü Akif Koçak ise, kendisinin de iki yıl önce bu işe danışman olarak başladığını anlattı. İnsanların hayatları boyunca çok az sayıda fırsat yakaladığını belirten Koçak, kimilerinin bu fırsatları değerlendirerek hayatlarını değiştirdiğini kimilerinin ise fırsatları kaçırarak yerlerinde saydığını kaydetti. Akkuş Termal Tedavi Merkezi’nin sağlık, tatil ve yatırım boyutuyla toplum için yeni bir fırsat olduğunu vurgulayan Akif Koçak, Türkiye’nin 5.büyük uluslar arası hava limanının söz konusu bölgeye yapılmasının da bu fırsatın göstergesi olduğuna dikkat çekti. Tatile, yatırıma hele hele sağlığa hiç kimsenin itiraz edemeyeceğini belirten Akif Koçak, “Danışmanlarımız yeter ki doğru kişilerle, doğru zamanda diyaloga geçsin” şeklinde konuştu.

 

SAĞLIK TURİZMİ REVAÇTA

Merkez Koordinatörü Bayram Ilgın da, Akkuş Termal Tedavi Merkezi’nin tamamlandığında dünya çapında bir tesis olacağını söyledi. Termalin başkenti ilan edilen Afyonkarahisar’daki bazı otellerin tamamen bazılarının ise kısmen Almanlar, Fransızlar ve Norveçliler tarafından uzun süreliğine kiralandığını hatırlatan Ilgın, şunları söyledi: “Türkiye’nin turizmde daha çok deniz yönü kullanılıyor. Oysa sağlık turizminin geliri ülke ekonomimize denizden çok daha katkı sağlayacaktır. Çok değil birkaç yıl içinde imkanlardan yararlanmaya başlayacağız. Devletimiz de bu anlamda büyük gayret içine girerek sağlık turizmine yatırım yapan yatırımcılara destek olmaya başladı. Özellikle, dünyanın en iyisi olarak kabul edilen 32 minarelli suyun bulunduğu Afyonkarahisar’ın Gazlıgöl havzası hızla değer kazandı. Bir koyup 5-10 ve daha fazlasını almak isteyen yatırımcıları Gazlıgöl’e davet ediyoruz.” Dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.