banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Trafiğe açılan sokak öğrenci velilerinin tepkisi çekti

Batman’da öğrencilerin yoğun olarak kullandığı sokağa, araç geçişini engellemek için konulan demir direklerin bir kişi tarafından keyfi olarak kaldırılmasına tepki gösteren veliler, yolun yeniden trafiğe kapatılmasını istedi.

Cengiz Topel Ortaokulu ile Yeni Mahalle İlkokulu bulunduğu Yeni Mahalle 1008. Sokağının trafiğe açılması nedeniyle çocuklarının can güvenliğinden endişe ettiklerini söyleyen veliler, sokaktaki demir bariyerleri kaldıran kişiyi mahkemeye verdiklerini ifade etti.

Veliler, 1008. sokağın trafiğe kapalı olmasına rağmen sokak sakinlerinden bir kişinin sokağa aracıyla girebilmek için kazma ve küreklerle belediyenin koymuş olduğu demir direkleri kaldırdığını belirtti. Veliler, demir direkleri kaldıran kişinin okul yönetimi tarafından fotoğrafının çekilerek, kamu malına zarar vermekten mahkemeye verildiği söyledi.

Yolun trafiğe kapalı olması gerektiğini dile getiren Yeni Mahalle Muhtarı Ali Fırat, “Yaklaşık 3 bin öğrencimizin kullandığı bu sokağın trafiğe kapanmasını istiyoruz. Yolun kapalı olması önemlidir. Sokak sakinlerinden birileri aksilik yaparak yola konulan engelleri kaldırıyorlar. Şu ana kadar kaza yaşanmamış, ama Allah korusun olası bir kazada bunun hesabının kim verecek. Çocuklarımızın güvenliği bizler için çok önemlidir.” dedi.

Yolun 10 yıldır kapalı olduğunu belirten Cengiz Topal Ortaokulu Müdürü Fatime Kırs, “Sokağımız, 10 yıldır öğrenci güvenliği için trafiğe kapalıydı. Yazın, yol çalışmaları nedeniyle belediye araçları için geçici olarak kısmen açılmıştı. Okullar açılınca öğrencilerin güvenliği için tekrar kapatılması gündeme geldi. Sokak dar olduğu için öğrencilerimizin geçişi esnasında tehlikeli bir durum ortaya çıkınca belediyeyi aradık. Sokağı tekrar eski hale getirilmesini talep ettik. Kendileri de geldi tekrar sokağı güvenli haline getirdiler.” diye konuştu.

“Yolu kapatan şahıs hakkında şikâyetçi olduk”

Çocukların can güvenliğini hiçe sayan bir kişi tarafından bariyerlerin kaldırıldığını aktaran Kırs, “Sokak sakinlerinden bir şahıs, ‘Ben kimseyi tanımam, siz sokağı kapatamazsınız. Siz bu direkleri her bıraktığınızda ben gelir o demirleri yine keserim’ dedi. Hafta sonu öğle saatlerinde o şahıs gelip kazma küreklerle belediyenin diktiği demirleri soktu. Bu şahıs hakkında polise gidip şikâyetçi olduk. Şahsa ulaştığımızda kendisi ‘Şuana kadar hiçbir çocuk ölmedi. Beni ilgilendirmez, okulu bilmem ve çocuk güvenliği de umurumda değil ben kendi sokağımı istiyorum.’ dedi. Sokak güvenliğimizin tekrar yapılmasını talep ediyoruz. Cengiz Topel Ortaokulda 800 öğrenci Yeni Mahalle İlkokulunu da bin 600 öğrencisi var. Bu kadar öğrencinin güvenliğini tekrar sağlasınlar.” ifadelerini kullandı.  

Öğrenci velilerinden Gültan Atmaca ise şunları söyledi: “Çocuklarımızın hiç güvenliği yok. Yetkililerin bu sokağa bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Sorunun çözümü olarak da sokağın bir an önce trafiğe kapatılmasını istiyoruz. Çocuklarımıza bir şey olursa kim hesap verecek. Sözde trafiğe kapalı olan sokakta her türlü araç geçiyor.” (M. Sait Çelik- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.