banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Terlemeye Tıbbi çözüm!


Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Şamil Günay, aşırı terlemenin kesin tedavisinin cerrahi yöntemle mümkün olduğunu söyledi. Op. Dr. Şamil Günay, aşırı terleme konusunda elde edilen başarı oranlarını paylaştı. Günay’a göre; "yüzdeki terleme %90-95, koltukaltı terlemesi, %85-90, el terlemesi %95-98, ayak terlemesi ise %64 oranında azaltılabiliyor.

Terleme rahatsızlığına toplumda çok sık rastlandığına dikkat çeken Op. Dr. Şamil Günay:"Sinir sistemimizde yer alan ve sempatik sinir adını verdiğimiz bölümün aşırı fonksiyon görmesi sonucu yüzde, koltuk altlarında, ellerde ve ayaklarda aşırı terleme oluşabilir. Bu durum insan yaşamını olumsuz etkiler. Sorunun çözümü için ilaç tedavileri de uygulanabilir ancak bu tedavilerin etkisinin kısa süreli olması, tedavi seanslarının tekrarlanması, bazı yöntemlerin ağrılı ve pahalı olması (botoks gibi), hasta için zahmet bir süreci beraberinde getirir. Ayrıca bu tedaviler hastayı kesin çözüme kavuşturmaktan uzaktır. Kesin ve kalıcı tedavi, cerrahi yolla sinirin kesilmesi anlamına gelen "sempatektomi"dir. Cerrahi tedavi günümüzde kapalı ameliyat yöntemi ile kolaylıkla ve sorunsuz halledilebilmektedir. Genel anestezi altında koltuk altından 1-2 santimetrelik giriş deliğinden hastanın şikâyetlerine göre terlemeye yol açan sempatik sinirleri kesiyoruz. Aynı ameliyatta her iki koltukaltından yapılan bu girişimin süresi 40 dakika ile sınırlıdır. Ameliyattan hemen sonra hastanın terleme gösteren kısımlarındaki kuruluk fark edilmektedir. Şunu da belirtmekte fayda var; terleme toksinlerin atılması açısından son derece önemlidir. Bu sebeple yaptığımız işlemle terlemeyi tamamen kesmiyoruz, sadece aşırı olan terlemeyi normal seviyelere düşürüyoruz. Hastamız ameliyatın ertesi günü taburcu olabiliyor ve 3 gün içerisinde de günlük yaşamına dönebiliyor. Hastaların, 40 dakika süren bu müdahale sayesinde hayat boyu süren ızdıraptan kurtulması mümkün. OSM Ortadoğu Hastanesine tedavi için başvuruda bulunan hastalara en modern cihazlarla bu hizmeti sunuyoruz. Yapılan müdahalenin vücuda hiçbir zararı bulunmamaktadır.” dedi.

 

Yüzünüz kızarmasın

Yüz kızarmasını da yüzde 80-85 oranda başarı ile tedavi edebildiklerini ifade eden Dr. Günay, bu tedavi sayesinde kişilerin kendine güvenin artmasına paralel olarak, iş ve sosyal hayattaki başarılarının da artmasının mümkün olacağını belirtti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.