Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_7mtcukre8sa0qqc4mto8kobvr5, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Taşeron işçiler eylemi; İhaleler kabusumuz oldu haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Taşeron işçiler eylemi; İhaleler kabusumuz oldu
Yapılan basın açıklamasında KAŞİP genel başkanı Nasrettin Hakan Aydın, ''İşçi ve emekçi ulusun en değerli üretkenidir. Dini, dili, rengi, ırkı, mezhebi, kökeni siyasi bakışı, kimliği ve görüşü tartışılamaz. Ne ürettiğine ve ne kazandığına bakılır. Alın terinin karşılığını alıyor mu almıyor mu ona bakılır. Dün saat 15:30'da 2 bilgi işlem personelleri hasta  yakınları tarafından darp edildi.İşini severek yapan topluma hizmet ülke ekonomisine kazanç sağlayan insanlara toplumun vefası bu mu olmalıdır'' dedi.
Aydın, '' Hastalarınızı evinizde iyileştirebiliyorsanız hastaneye getirmeyin. Hastaneye getiriyorsanız orada size canla başla hizmet veren temizlik personelinden doktora herkese yardımcı olmalısınız. Bizler sahipsiz hastayı sırtında bile taşıma anlayışına sahibiz. Hem hastanızı iyileştirmek hem personeli darp etmek mantıklı bir olgu değildir. Şiddet çözüm değil çözümsüzlüktür. Sadece sağlık alanında değil, her alanda şiddeti nefretle kınıyorum'' dedi.
Aydın ayrıca kurumlarda yapılan ihalelere değinerek şunları belirtti, '' Bilindiği üzere kurumlarda ihale süreçleri taşeron işçiler açısından kabus günleridir. Biz bu kabusu yaşamaktan bıktık. Eylem yapmaktan bıktık. Bir işçi işinden olmasın diye  yüzlerce insanı rahatsız etmek ve birilerine gitmek hiç hoşumuza gitmiyor. Kurum amirlerimiz de bu süreçlerde bizi korumak adına girmedik şekil bırakmıyorlar. Kadrolaştırma kamu şirket personellerinin iş hayatını düzenlemek adına çözüm noktasıdır.
Taşeron İşçiye kadro yok diyen ekonomist önümüzdeki seçimlerde demiryollarında makinist bile olamaz. Statü hakkımızı, Kadro hakkımızı, İş güvencesi hakkımızı istiyoruz alacağız. Kamu Şirket Personelinin mevcut hak mahrumiyetleri devam ederken, tercih sandıkları önümüze gelirse sizde kusura bakmayın vermediğinizi alamazsınız.
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan ihalede 147 kişi işten çıkarılacakken, sayının 30'un altında düşmesi güzel bir gelişme bunun için yeni ihaleyi kazanan Şirkete teşekkür ediyorum. Ama hedefimiz hiçbir işçinin dışarıdan kalmamasıdır'' dedi.
Kamu Şirket Personellerinin üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağılarak işlerine geri döndüler.
Abdullah Toprak / Urfahabermerkezi.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.