banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Suriyeli dilenciler camileri mesken tuttu

Siirt’te kimi Suriyeliler cami, sokak ve caddelerde dilencilik yaparak hayata tutunmaya çalışıyor. Özelikle son zamanlarda camilerin önünü mesken tutan Suriyeli dilencilerin arttığı gözlemlenirken yetkililerin duyarsızlığı halkın tepkisine neden oluyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Siirt’te yerleşen Suriyelilerin bir bölümü dilencilik yaparak geçimini sağlamaya çalışıyor. Suriyeli dilencilerin para isteme görüntüleri yürekleri burkarken bir yandan da ısrarlı olmaları halkın tepkisini çekiyor.

Özellikle cemaatinin yoğun olduğu camiler, Suriyeli dilencilerin adeta merkezi haline gelmiş durumda. Dilencilik yapan Suriyeliler ise geçimlerini sağlamak amacıyla dilendiklerini söylüyor. (Muhammed Dayan İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.