banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu

Siverek'te Kemoterapi Ünitesi açıldı

Siverek Devlet Hastanesi bünyesinde kanser hastalarının tedavisi için Kemoterapi ünitesi açıldı. Konu hakkında gazetecilere bilgi veren Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Bahaddin Durak, ilçede Kemoterapi Ünitesinin açılmasıyla birlikte kanser hastalarının çevre illere gitmekten kurtulduğunu söyledi.

Siverek’in ilçe olmasından dolayı Onkoloji Merkezinin açılmasının mümkün olmadığını belirten Durak, “Maalesef Siverek ilçe olduğundan dolayı hastanemiz bünyesinde onkoloji servisi açılamıyor. Ünitemiz ile birlikte kendisine kanser teşhisi konulan ve kemoterapi tedavisi görmesi  için çevre illere gitmek zorunda kalan kanser hastaları kemoterapi ünitemizde tedavi olabilecektir.” dedi.

Kemoterapi Ünitesinde bağırsak, meme, akciğer, mide kanseri vb. hastaların hepsine kemoterapi uygulaması yaptıklarını ifade eden Durak, kemoterapi ilaçlarının son teknoloji ürünü cihazlarla el değmeden hazırlandığını belirtti.

Kemoterapi Ünitesinde dahiliye uzmanı doktor ile birlikte kemoterapi tedavisi üzerine özel eğitimler alan hemşire ile birlikte 6 personel görev yapacak. Ünitede özel donanımlı 4 yatağın yanı sıra hasta bekleme ve hazırlama odası, ilaç hazırlama odası, hemşire odası da bulunuyor. Talebin fazla olması durumunda yatak sayısının artırılacağına dikkat çeken Durak, Kemoterapi Ünitesinin Siverek halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu.    

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.