banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Türkiye Haliliye Sanlıurfa Haber

Şırnak'ta kış hayatı felç etti

Şırnak kent merkezinde ve çevre köylerde son üç gündür yağan kar yağışı hayatı adeta felç ederken Şırnak’a bağlı 72 köy yoluna da ulaşım sağlanamıyor.

Karayolları 95. Şube Şefliği ekipleri, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kapanan Şırnak-Siirt kara yolunun açılması için çalışma başlatıldı. Yağışın etkisiyle bir süredir ulaşım sağlanamayan Şırnak-Uludere-Beytüşşebap karayolunu açmak için ise kara yolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kent merkezinde ise vatandaşlar iş yeri önündeki karları temizlerken, çatılardan temizlenen karların sokaklara atılması ile birlikte kar yığınlarının  bir buçuk metreyi bulurken, aşırı soğuk nedeniyle çalışmayan park halindeki araçları çalıştırmak için bazı vatandaşların motorunun altında  ateş yakıp ısıtmaya çalıştıkları görüldü.

Kar yağışı, Şırnak kent merkezinde de ulaşımda aksamalara yol açıyor. Trafik ekipleri, Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Caddesi başta olmak üzere kapanma noktasına gelen işlek yollarda önlem aldı. Buzlanmaya karşı belediye ekiplerinin yetersiz olduğu gözden kaçmazken vatandaşlar kendi imkanları ile kar temizleme çalışması yaptığı görüldü.

Kar yağışının keyfini yaşayan çocuklar kar topu oynayarak tadını çıkardı. 

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.