banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Sineklerle mücadele başladı
Mağara önlerine hayvan gübrelerinin gelişi güzel bırakılması ile oluşan ve insan sağlığı için ciddi tehlikeler oluşturan sivrisinek, karasinek ve tatarcık sineği ile mücadele sırt pompası, holder yetersiz kalınca arazözlerle ilaçlama yapılıyor. Yürütülen sinekle mücadele Şanlıurfa’nın kaderi olan şark çıbanın da kökünü kazıdı

41 SIRT POMPASI VE 55 PERSONNELLE SİNEKLER YOK EDİLİYOR

Şanlıurfa Belediyesi Çevre ve Temizlik Müdürlüğüne bağlı 55 personelin 41’i sırt pompası ve holderle sinekle mücadelesini sürdürürken 5 arazözle de hayvancılığın mağaralrda yapıldığı gübrelik alanlar ilaçlanıyor. Sinekle mücadele, Dedeosman, Topdağı, Ekber mahallelerinde 400 civarında mağarada bulunuyor.

SİNEKLE MÜCADELE HAYVANCILIĞIN YAPILDIĞI 11 MAHALLEDE YÜRÜTÜLÜYOR

Şanlıurfa Belediyesi mağaralar bölgesinde 278 kamyon gübreyi taşıyarak katı atık depolama bölgesine taşıdı.11 mahallede yoğunluklu olarak hayvancılığın yapıldığını belirten Şanlıurfa Belediyesi Çevre Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu, larvaları ber taraf etmek için kireçleme de yaptıklarını söyledi.Bu yıl ilk defa hayvancılığın yapıldığı bölgede gübrelerini topladıkları vatandaşlara da tezeklerine karşılık 2 ton kömür dağıttıklarını ifade eden Palalıoğlu, sinekle mücadelede önemli bir başarı sağladıklarını şark çıbanı vakalarında da büyük bir düşüşün yaşadığını dile getirdi.

LOĞAR KAPAKLARINA FARELERE TUZAK KURULDU

Sinekle mücadelelerini şehrin dört bir tarafında bulunan loğar kapakları altında da sürdürdüklerini hatırlatan Palalıoğlu, 8 bin civarında loğar kapakları altında 36 kişilik personelle lağım farelerine tuzaklar kurduklarını söyledi. Loğar kapakları altına jelli pastalarla tuzak kurdukları fareleri de yok ettiklerini hatırlatan Palalıoğlu sinekle mücadelenin yoğun bir şekilde devam ettiğini hatırlattı.

SİNEKLE MÜCADELE ARAZÖZLERLE SÜRDÜRÜLÜYOR

Palalıoğlu şöyle konuştu”Yani sırt pompası veyahutta holder fayda etmiyor.Artık sonuç çözüm olarak da bu sene arazözle mücadeleye başladık.Arazözle bölgede ilaçlama yapıyoruz.O gübrelik alanlarda Hatta öyle alanlar var ki bir arazöz dahi yetmiyor.4 arazözle 5 arazözle bir gübrelik alanı sadece ilaçlıyoruz.Ve yıllık bizim ilaç tüketimimiz ortalama 20 bin litre falan.”
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.