banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Siirt'te 40 bin adet fıstık fidanı toprakla buluştu

Siirt Merkeze bağlı Meydandere köyünde “Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Programı” kapsamında, 90 hektarlık iki alanda 40 bin adet fıstık fidanı toprakla buluşturuldu.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü Siirt Orman İşletme Müdürlüğünce hayata geçirilen projenin maliyeti 800 bin TL olup, Ormana ve Hazineye ait arazide 40 bin adet fidan dikimi törenle gerçekleştirildi.

Meydandere köyünde gerçekleştirilen Fidan dikim törenine; Vali Mustafa Tutulmaz, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Mehdi Özyer, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş köylüler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “Bu yıl Siirt il genelinde 1,5 milyon fidanın dikimini hedefledik. Ağırlıklı olarak, Fıstık, Ceviz, vb. fidanlara önem verdik. Ancak bölgemizde yaşanan olumsuz olaylardan dolayı bazı projelerimiz revize edilerek, yaklaşık 700-800 bin civarında fidanın toprakla buluşmasını sağladık. Vatandaşlarımızın yaşam kalitelerinin yükseltilmesi amacıyla Tarım Müdürlükleri ve Dicle kalkınma Ajansı tarafından gelir getirici projeler hayata geçirilerek, köylülerimize önemli ekonomik destekler verilmektedir.” dedi.

Bu gelir getirici projenin yaşatılması için köylülerimizin projeyi sahiplenmesi gerektiğini vurgulayan Vali Tutulmaz, “Fidanların dikiminden ziyade korunması, yaşatılması gerekir. Şirin köyümüz fidan dikimi ile yeşil bir kuşağa bürünmekle birlikte, oluşturulacak ormanla bir aidiyet bağı da kurulacak.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Mehdi Özyer ise, “Şimdiye kadar orman ağaçları dikimini gerçekleştiren orman teşkilatımız, yeni bir uygulama başlatarak, gelir getirici türler adıyla uygulamaya konulan yeni projelerle arazinin durumuna göre fıstık, badem, ceviz vb. gelir getirici diğer türler bölgemizde dikilmeye başlandı.” dedi.

Özyer sözlerine şöyle devam etti: “Güneydoğu Anadolu Bölgemizin karasal iklimine en uygun bitki fıstık fidanlarıdır. Bugün burada 90 hektarlık alanda toprakla buluşturduğumuz fidanlar, hem köylümüze hem de milli ekonomimize önemli katkılar sunacaktır. Üç yıl boyunca dikimi gerçekleştirilen fidanların bakımı teşkilatımız tarafından yapılacak, üç yılın sonunda köylülerimize devredilecektir.” şeklinde konuştu. (Muhammed Dayan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.