banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Şiddetli Yağış Bekleniyor! Türkiye genelinde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kayseri, Sivas ve Ordu çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın ülkenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzey yönlerden, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Az bulutlu ve açık, bölgenin doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile sabah saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi ve Hatay çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi görülmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzeyi ile Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda güney yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Şanlıurfa çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı bulutlu 13/18

Ankara: Parçalı bulutlu 6/15

İzmir: Az bulutlu ve açık 12/22

Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16/24

Diyarbakır: Kuvvetli sağanak yağışlı 13/23

Batman: Kuvvetli sağanak yağışlı  12/21

Van: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı  8/16 (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.