banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Şanlıurfa’da sağlık sorunları çözüm bekliyor

Şanlıurfa 1 milyon 801 bin kişinin yaşadığı genç nüfusuyla dikkat çekerken özellikle kış aylarında hastalıkların artmasıyla mevcut hastanelerde hem yer, hem sıra bulmakta zorlanan hasta ve hasta yakınları, hastane yetersizliğine tepki gösterdi.

 

Özellikle Şanlıurfa Çocuk Hastanesinde hasta çocukların ve refakatçilerin yer sorunu yaşadıklarını, doktorların yetersiz olmasından dolayı sıra bulmakta zorlanan birçok hastanın tedavi olmadan evine geri döndüğü iddia edildi.

 

”Beş bebek bir yatakta yatırılıyor”

Beş bebeğin aynı yatakta yatırıldığını iddia eden Mevlit Demir, bulaşıcı hastalığı olan bir bebek yüzünden diğer bebeklerin de hastalandığına dikkat çekerek, ”Hastanemiz Urfa için küçük ve yetersizdir. Ayrıca doktor yetersizliği var. Torunumu Hilvan’dan buraya getirdim, küveze almak için beş tane hastaneyi aradık ancak burada bir yer bulduk. O da torpilin olmazsa burada, yer bulamıyorsun. Bu rezalet bir şeydir. 2015 yılındayız gerek bu hastanenin daha geniş ve kapsamlı olması lazım. Bakanlarımız çıkıp hiçbir sıkıntımız yok diyorlar, gelsinler rezaleti görsünler. Bir oturacak yerimiz yok ki burada oturalım." Dedi.

 

Yağmurda beklediklerini ve ailelerin oturacak yerlerinin olmadığını ifade eden hasta yakını Demir daha sonra, "Bir otopark yok ki arabamızı park edelim.  Bir yatakta beş altı kişi yatıyor.Yatak diyorum yani, koğuşta değil! Çocukları üst üste koydukları için bulaşıcı hastalıklarda var. O çocuk yanındakinde o hastalığı kapıyor, o yanındakinden o hastalığı kapıyor bu iyi bir şey değil. Büyükşehir olduğumuz halde şu anda hastanede sıra yok” diyerek tepki gösterdi." İfadelerine yer vererek hastanelerdeki durumu gözler önüne serdi.

 

“Çocuğumun kalp sorunu var ama sıra bulamıyoruz”

Hastanede sıra bulmakta zorlandığını ifade eden Sedat Demirdağ ise “Benim çocuğumun kalp sorunu var. Sıra almaya geldim, sıra yok. Yetkililer bu konuda hiçbir şey yapmadılar, seçim havasıyla öyle geçip gidiyorlar. On tane milletvekili çıkardık hala bir şey yok. Koskoca Urfa’nın 2 milyon nüfusu var, Suriyeliler var, ondan sonra sadece bir tane çocuk hastanesi var. Nedir bu rezalet, çare bekliyoruz.” Diyerek mağduriyetlerini dile getirdi.

 

 

“İlçelerde doktor yok, Urfa’da sıra yok”

Hilvan Devlet Hastanesinde diş doktoru olmadığı için Urfa’ya sevk edildiklerine dikkat çeken Osman Dokuz  ise, “ Kim muayene olmak için gidiyorsa direk olarak Şanlıurfa’ya sevk ediyor, halk perişan oluyor. En ufak bir diş dolgusunda dahi Urfa’ya sevk ediliyoruz. Hilvan’da hiç olmasa bir diş doktoru gerekiyor yani. Devlet hastanesidir, doktor yoktur, bir şey yoktur, Urfa ‘ya da geldik, sıra olmadığı için perişan olduk. Büyükşehir olduğu zaman gerek biraz gelişir dedik ama biz günden güne sıkıntı çekiyoruz. Seçim geldiği zaman millete yalvarıyorlar, seçim bittikten sonra millete selam bile vermiyorlar.” Şeklinde sıkıntılarını dile getirdi.

 

“Başbakan ‘üç çocuk yapın’ diyordu gelsin halimize baksın”

Hastaneye gelenlerin Çocuk Hastanesinde hem yer hem de sıra sorunu olduğunu belirten Mustafa Orhan da, Başbakana seslenerek “Başbakanımız bir zamanlar dedik ki ‘Üç çocuk yapın’ diyordu. Hatta doğan çocuklara prim verileceği söyleniyor. Urfa genç nüfus sayısı en fazla illerin başında geliyor. Başbakan gelsin bu hastanenin halini görsün.  Bir odada beş-altı çocuk yatıyor. Bir de refakatçileri ekleyin küçücük odada on iki kişi kalıyor. Odalar leş gibi kokuyor. Hasta diye getirilen çocuklar bu ortamda nasıl iyileşecek. Yetkililer acilen bir çözüm bulmasını istiyorum.” dedi. (  İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.