banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu

Salı gününe kadar Toz bulutu olacak

Şanlıurfa’da toz bulutunun etkisi Salı gününe kadar devam edecek. Uzmanlar tarafından “Astım ve Kalp hastası olanları güçlükle nefes aldığı ve mümkünse dışarı çıkmamaları” tavsiye edildi.

 

Şanlıurfa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün yapılan açıklamaya göre, “Bilindiği üzere ilimizde Hava Kirliliği Ölçüm Cihazı Kurulu olup Partikül Madde (PM10) ve Kükürtdioksit (S02) Ölçümü yapılmaktadır. İlimizde meteorolojik faktörlerden kaynaklanan toz bulutu (toprak yağması) nedeniyle olumsuzluklar yaşanmaktadır. Meteoroloji verilerinde yağışın Salı gününe (19.04.2011 tarihine) kadar devam edeceği tahmin edilmemektedir.

 

İlimiz Hava Kalitesi ölçüm cihazımızda Partikül Madde ölçüm değerleri kısa vadeli sınır değerlerin (300 ug/m ) üzerinde seyretmektedir. Bu nedenle Kalp ve solunum hastalığı (astım gibi) olan kişiler, yaşlılar ve çocuklar zaruri durumlar dışında evlerinde kalmalı ve aktivite seviyelerini düşük tutmalıdır. Bunun dışında herkes, dış ortamda yapılan fiziksel aktivitelerden kaçınmalıdır. Ayrıca uzun süreli ve yoğun efor sarfının azaltılması gerekmektedir” denildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.