banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Sağlıkta Skandallar Zenciri

 Şanlıurfada Doğum için gittikleri özel bir tıp merkezinde ilgisizlikten dolayı eşinin kendi başına doğum yaptığını iddia eden bir vatandaş, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Eşinin doğum sancılarının artması üzerine Şanlıurfada hizmet veren özel bir tıp merkezine müracaat ettiklerini belirten Müslüm Özalp, burada nöbetçi doktor ve ebenin uyuması nedeniyle doğum olayının kendiliğinden gerçekleştiği iddiasıyla Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Konuyla ilgili dün İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapan Müslüm Özalp, eşi Zeynep Özalpın 14 Eylül 2010 tarihinde doğum sancısı yaşadığını, gece saat 01.30 sularında söz konusu tıp merkezine gittiklerini ve ilk muayeneden sonra henüz doğum zamanı olmadığını söyleyerek, hastayı evine gönderdiklerini ifade etti.
Gece saat 03.00 sularında sancıların artması üzerine tekrar aynı tıp merkezine geldiklerini dile getiren Özalp, eşinin burada müşahede odasında tek başına doğum yaptığını, nöbetçi doktor ve ebenin ise uyuduklarını iddia etti.
  Eşinin özel bir tıp merkezinde kendi başına doğum yapması üzerine basın kuruluşlarına bilgi vererek İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapan Müslüm Özalpın ve eşinin yaşadığı olay, kentteki tüm basın kuruluşlarının ilgisini çekti.
Geçtiğimiz günlerde ölü doğan bir bebeğin poşet içersinde hasta yakınına teslim edildiği iddiasının ardından dikkatleri üzerine çeken doğum olaylarına karşı haberciler büyük duyarlılık gösterdi.
Hamile eşinin özel bir tıp merkezindeki odada kendi başına doğum yaptığını iddia eden Müslüm Özalp, başlarına gelen olayın çok üzücü olduğunu ifade ederek, kimsenin başına gelmemesi için vatandaşlık görevini yaptığını ifade etti.
14 Eylül 2010 tarihinde doğum için müracaat ettikleri özel tıp merkezinde Doğum zamanı değil denerek eve gönderildiklerini ve eve gittikten sonra sıklaşan sancılar nedeniyle doğumun olacağını anlayarak gece saat 03.00 sularında tekrar özel tıp merkezine geldiklerini, eşinin yatışını yalvararak yaptırdıklarını dile getiren Özalp, Eşimin doğum yapacağını söyleyip, adeta yalvararak yatışını yaptırdık. Müşahede odasında sancıları devam ederken ne doktor, ne ebe ne de bir sağlık görevlisi kendisiyle ilgilenmedi. Saat 04.30da doğum başladı. Eşimin yanında sadece kız kardeşi vardı. Odada uyuyan Op. Dr. M. Y. ve ebenin kapısını defalarca çalıp, merkezdeki temizlik görevlisi dahil herkesi harekete geçirmeme rağmen doktor ve ebe uyanmadı. Bir süre sonra doğum gerçekleşti. Eşimin kız kardeşi yanında olmasaydı, çocuk kafa üstü yere düşecekti. Doğumdan sonra merkezin temizlik görevlisi gelip, yeni doğan çocuğu eşimin eteğine sararak kucağına verdi. Doğum bittikten sonra önce ebe gelip durumuna baktı. Ardından doktor gelip ebeden hastanın durumunu sordu. Doğum oldu mu?, ne çabuk.. Bir sorun var mı? dedikten sonra tekrar odasına uyumaya gitti dedi.
Şanlıurfadaki özel bir tıp merkezinde yaşanan bu olayın başka insanların da başına gelmesini istemediğini söyleyen Müslüm Özalp, merkezde o gece görevli doktorla da ihmal nedeniyle tartıştıklarını, kendisinin şikayetçi olacağını söylemesi üzerine doktorun da Elinden geleni ardına koyma diyerek hasta kendisini azarladığını iddia etti.
Yaşanan olaydan sonra Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Müslüm Özalp, eşi Zeynep Özalpın sağlık koşulları sağlanmadan doğum yapması nedeniyle maddi ve manevi  zarara uğradığını, doğan çocuğun da bu zarardan aynı oranda etkilendiğini belirterek sorumlular hakkında yasal işlem yapılması talebiyle İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe bir dilekçe verdi.
Bir restaurantta garson olarak çalıştığı öğrenilen Özalp, “Ben gerekli yerlere başvurup, yaşadığım sıkıntının hesabını sorabiliyor, hakkımı arayabiliyorum. Ama bir çok vatandaşımız doğru dürüst Türkçe konuşamıyor ve yaşadıkları sıkıntılar yanlarına kâr kalıyor. Bu olaydan dolayı suç duyurusunda bulundum ve sorumluların cezalandırılmasını talep ettim. Böyle bir olay bizim başımıza geldi, dilerim bundan sonra başka insanlar bu sıkıntıları yaşamaz” şeklinde konuştu.

DOĞUMEVİNDE İHMAL İDDİASI
Özel tıp merkezinde yaşadıkları olayın ardından eşini ve bebeğini alarak eve gittiklerini, eşinin kanama ve rahatsızlığının devam etmesi nedeniyle bu kez Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesine müracaat ettiklerini ifade eden Müslüm Özalp, 15 Eylül 2010 günü gece saat 22.00 sularında eşimi Doğumevi Acil Servisine götürdüm. Rahim ağzında 3-3.5 santimlik yırtık bulunuyordu ve kanaması durmuyordu. Buradaki nöbetçi doktor bir takım muayeneler yaptıktan sonra hastaya müdahale etmek yerine, Hangi özel kuruluşa para verip doğum yaptırdıysanız götürün orası ilgilensin diyerek bizi azarladı. Çaresiz hasta eşimi kaldırıp eve götürdüm.  Şu anda evde ve çaresiziz şeklinde konuştu.
Konuşmasından sonra gazetecilerle birlikte Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Baştabibi Op. Dr. Mehmet Demir ile görüşen Müslüm Özalp, daha sonra ihmali olduğunu iddia ettiği Doğumevi nöbetçi doktoru hakkında Hasta Hakları Birimine şikayet dilekçesi verdi.
Hastane Başhekimi Op. Dr. Mehmet Demir ise, başvuru üzerine gerekli incelemeyi yapacaklarını belirterek, konu hakkında daha fazla açıklama yapmaktan kaçındı.

TIP MERKEZİ MÜDÜRÜ: HERŞEY NORMAL
Müslüm Özalpın iddialarıyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz özel tıp merkezinin bağlı olduğu şirket müdürü H.K. ise, Zeynep Özalpın merkezlerinde doğum yaptığının doğru olduğunu ve doğumun yatakta gerçekleştiğini belirterek, Doğum için merkezimize müracaat eden hasta yatağa alınıyor ve doğum olayı yatakta başlıyor. Personelin hastayı yataktan alıp doğumhaneye götürmesi zaman alabilir. Sedyede doğum gerçekleşirse daha tehlikeli olur. Doğum için personel hastanın yanına belki geç gelmiş olabilir. Ama gerçekleşen doğum olayında herhangi bir olumsuz yön yoktur dedi.

İbrahim Şeker/GAPGundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.