banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri ABD

Sağlıkçılara yönelik saldırılar Kahta'da protesto edildi

Kâhta Devlet Hastanesi İdari Bilimler Bölümü önünde toplanan hastane çalışanları, sağlık kurumları başta olmak üzere devlet kurumlarına ve güvenlik güçlerine yönelen PKK saldırılarını  basın açıklamasıyla protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Ferit Ünal, bölücü terör örgütünün devlet hastanelerine ve sağlık personeline yönelik saldırıları nedeniyle sağlık hizmetlerinin aksatılmaya çalışıldığını ifade etti.

Ambulanslara ve hastanelere ateş edilerek sağlık hizmetlerinin aksatılmaya çalışıldığını ifade eden Ünal, 3 sağlık çalışanının PKK’nın gerçekleştirdiği alçakça saldırılarda hayatını kaybettiğini belirterek, “Haziran ayından bu yana tırmanışa geçen saldırılarıyla, genç - yaşlı, çocuk - bebek demeden tüm halkımızı hedef alan eli kanlı terör örgütü, sağlık çalışanlarımıza, ambulanslarımıza ve hastanelerimize yönelik alçakça saldırına devam ediyor. Son olarak Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki Devlet Hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli’de bizlerden sağlık hizmet bekleyen halkımız gördü.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellemesine yönelik çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetlediklerini söyleyen Ünal, “Tek amaçları hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın, bu tür saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez. Sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçlayan bu saldırılar, en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir. Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kastedilerek gerçekleştirilen bu eylemler, terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının da kanıtı niteliğindedir.” şeklinde konuştu. (Ömer Faruk Aydın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.