banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Sağlık Ocaklarını geri istiyorlar
Akbaş yaptığı açıklamanın devamında şunları söyledi. 500 nufüslü Kızılburç Köyü sakinlerimiz, var olan bir sağlık ocagının tekrardan tadilat edilerek yeniden hizmet vermesi için yıllardır gerekli kurumlara müracat etmektedirler. Fakat yapılan bu müracatlara olumlu veya olumsuz herhanği bir cevap alamamaktadırlar. Ben burdan Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum güzel urfamıza çok şey kazandırdılar. Valimiz isterse sağlık ocağımızın tadilatı için gerekli kurumlara talimat verebilirler. köyümüzde yaklaşık 15 kronik hastamız mevcut ve bunların düzenli olarak tedavi edilmesi gerekiyor. yani her gün 60 km yol gidip bir iğne veya serum tedavisi yapmak zorundalar.

1978 yılında köyümüzde açılan sağlık ocagımız 16 yıl süresince çevre köylerede hizmet verdi. fakat 16 yılın ardından kaderine terk edilen sağlık ocağımız şu anda adeta bir hayvan barınagı olmuştur. sağlık ocagı içerisinde ki yılanların korkusundan rahat uyuyamıyoruz. burda ciddi bir risk var. biz çok şey istediğimizi düşünmüyoruz var olan bir sağlık ocagının tadilat edilerek tekrardan hizmet vermesini istiyoruz. Sayın Valime ve sağlık il müdürüne sesleniyorum lütfen bu konunun takipçisi olsunlar..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.